KULTURA
24.06.2019 u 14:43

U VENECIJI ODRŽAN UMJETNIČKI RAZGOVOR: ANGELA RICHTER U RAZGOVORU S MARTHOM WILSONOM
Što bi značilo pretvoriti život u umjetničko djelo?

Najveći ovogodišnji međunarodni kulturni projekt u organizaciji Grada Dubrovnika i Umjetničke galerije Dubrovnik, grupna je izložba "Mjesto isprekidanih odlazaka" otvorena u Veneciji tijekom 58. Venecijanskog bijenalea, a izložba koja se može pogledati do 24. studenoga, okuplja troje međunarodno priznatih umjetnika s dubrovačkom adresom, Izvora Pende, Slavena Tolja i Marijanu Pende. 


komentara  0

Na izložbenoj lokaciji, na adresi Tesa 100, Arsenale Nord, u nedjelju, 23. lipnja, kao dio promocije ovog značajnog međunarodnog kulturnog projekta, održan je i umjetnički razgovor na kojemu je sudjelovala slavna teoretičarka i redateljica, njemačka umjetnica hrvatskog podrijetla Angela Richter te njujorška umjetnica i jedno od najvećih imena performansa danas, Martha Wilson. Umjetnički razgovor moderirala je Mercy Bona Pavelić, predsjednica i osnivačica umjetničke zaklade „Face Croatia Program“.

Tema umjetničkog razgovora bila je umjetnost i aktivizam u umjetnosti, feminizam i položaj ženskih umjetnica u današnjem vremenu, točnije na kulturno-umjetničkoj sceni danas. Umjetnice su razgovarale i o mogućnostima umjetnosti kao o sredstvima za društvene promjene, kao i položaju umjetnica i feminizma u svijetu umjetnosti danas, a tematiku su pojašnjavale kroz primjere iz osobnog iskustva odnosno vlastitog umjetničkog djelovanja.

 


dubrovniknet team/FOTO: Miho Skvrce

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija