KULTURA
21.06.2019 u 08:04

FOTO: Ana Rucner po deveti put probudila prvo ljetno sunce na Srđu

Kako zvuči violončelo Ane Rucner kad se njegov zvuk stopi s prekrasnim sopranom Sandre Bagarić, danas su u 5 sati ujutro čuli brojni posjetitelji tradicionalnog koncerta Pozdrav ljetu u sklopu festivala Ana u Gradu. Amfiteatar na Srđu, ugostio je umjetnike i ljubitelje umjetnosti, koji su na ovaj način obilježili Svjetski dan glazbe i prvi dan ljeta. 


komentara  0

Publika je osim u glazbi uživala i u prvoj kavi. Glazbenu podršku Ani i Sandri pružio je pijanist Darko Domitrović. 

Koncert je započeo emotivnom autorskom pjesmom, koju je recitirao sam autor, Vojin Perić, a posvetio ju je Ani i gradu Dubrovniku. Ana i Darko Domitrović su praizveli njegovu Ave Mariju.

Ovaj koncert samo je dio programa Festivala. Večeras  s početkom u 20 sati,  Ana nastupa u Uvali Lapad s potpuno drugačijim, crossover repertoarom, a ulaz na koncert je besplatan. Njime će se ispratiti prvo ljetno sunce na počinak.

Umjetnici su izveli poznate skladbe kao što su: Labud, Camille Saint-Saënsa, Love of my life legende Freddie Mercuryja, Albinonijev Adagio, Memory iz mjuzikla Cats, Morriconeovu Nella Fantasia, temu Zvijezda je zasjala iz mjuzikla Byron, u adaptaciji Darka Domitrovića, a posebne emocije izazvala je izvedba skladbe Đela Jusića: Život je lijep, iz mjuzikla Dundo Maroje. Publika i izvođači koncertu završili zajednički pjevajući Kabiljovu skladbu "Neka cijeli ovaj svijet" iz mjuzikla Jalta Jalta, a Sandra Bagarić je svojom izvedbom "O sole mio" uputila poseban pozdrav prvom ljetnom suncu koje je stidljivo izvirivalo iza Srđa.

- Doista je puno nastupa iza mene, ali ovaj na Srđu neopisivo je iskustvo. Prirodne ljepote Srđa i klasične glazbene izvedbe stapaju se u savršenom skladu i osim što pružaju i meni, no vjerujem i posjetiteljima, poseban doživljaj, istovremeno su mi i vječni izvor inspiracije. Zahvalna sam svim posjetiteljima što su vjerni ovom koncertu kao i svim gostima koji su mi se pridružili u ovom slavlju glazbe i umjetnosti, izjavila je Ana Rucner.

Festivalski program nastavlja se nakon 21.6 još dvama predstavama, u izvedbi kazališta slijepih i slabovidnih Novi život, u Kneževom dvoru, s početkom u 20 h. U subotu je na repertoaru predstava "Jučer sam se sjetio plave", koja na pristupačan način progovara o životu slijepih glumaca i njihovom doživljaju svijeta, a u nedjelju u 20 h održava se predstava "Čovječja ribica", namijenjena djeci, no zavoljet će ju i odrasli, zbog važne poruke predstave i približavanja djeci atraktivnim kostimima i scenografijom.

Redateljica predstava je Petra Radin, a glumci Vojin Perić - ujedno i ravnatelj kazališta, Dijana Biondić, Suzana Bliznac i Milenko Zeko. Sav prihod s predstava darovat će se Udruzi slijepih i slabovidnih Dubrovačko-neretvanske županije. Karte se mogu nabaviti u kinu Sloboda, na www.ticketshop.hr  i pola sata prije predstava u Kneževom dvoru.

Veliko hvala na podršci gradu Dubrovniku, Turističkim zajednicama Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije, kao i samoj županiji koji već 9 godina podržavaju ovaj Festival.   


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija