KULTURA
20.06.2019 u 10:26

Jeste li i vi "Grada gladni"? Recite arhitektima što vam fali!

Društvo arhitekata Dubrovnik organizira razgovore o javnom prostoru sa svim zainteresiranim građanima i udrugama civilnog društva. Pozivaju sve zainteresirane da im se, sa svojim idejama, stavovima, iskustvima i potrebama na temu javnog prostora, pridruže u Florinom Domu (Šetalište kralja Zvonimira 32, Uvala Lapad) od 22.06. do 29.06. od 18 do 21 sati.


komentara  0

- Grad Dubrovnik kao prepoznata turistička destinacija prolazi kroz fenomene i problematike većih europskih gradova unatoč svojoj veličini i broju stanovnika. Društvo arhitekata Dubrovnik tu činjenicu prepoznaje kao polazište u kojem upravo građani postaju sukreatori kvalitetnijeg života na malom teritoriju.

40 000 ljudi oblikuje prostor za milijun.

Javni prostor, kao zajednički prostor kojeg ravnopravno dijelimo, čini mjesto susreta, razmjene mišljenja i zajedništva. Upravo zbog toga istinski se dijalog većeg broja aktera može dogoditi isključivo unutar adekvatnog javnog prostora. U tom pogledu, javni prostor kao fizički entitet je esencijalan za razvoj javnog mijenja.
Kao gradotvorni element, ne samo u fizičkom smislu, već i kao mjesto u kojem se stvara i odražava identitet grada, javni prostor je arhiva naše kolektivne memorije, ali i mjesto različitih interesa, podložno promjenama, zauzimanju i gubitku.

Privatni prostor potiskuje javni.

Budućnost javnog prostora trenutno je nepoznata. Postojeće prostorno-planerske metode nerijetko su uvjetovane političkim inicijativama te isključuju aktivnije sudjelovanje krajnjeg korisnika. Kao takve, teško će udovoljiti nadolazećim kritičnim promjenama. Potencijal stoga leži u aktivnijoj komunikaciji između građana, struke i javne uprave.

Tim povodom Društvo arhitekata Dubrovnik organizira razgovore sa svim zainteresiranim građanima i udrugama civilnog društva. Stoga vas pozivamo da nam se pridružite u Florinom Domu (Šetalište kralja Zvonimira 46, Uvala Lapad) od 22.06. do 29.06. od 18 do 20 sati i iznesete svoja iskustva, ideje i potrebe na temu javnog prostora.

Više informacija pronađite na mrežnim stranicama Društva arhitekata Dubrovnik te na društvenim mrežama platforme Grada gladan, a možete nas kontaktirati i na e-mail adresu gradagladan@gmail.com, stoji u priopćenju iz DAD-a.


Projekt se ostvaruje uz potporu i sufinanciranje Upravnog odjela za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša Grada Dubrovnika.


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija