VIJESTI
13.06.2019 u 11:45

Legaz na javnom izlaganju: treba nam novi GUP, a ne pojedinačne točkaste izmjene

U Gradskoj vijećnici upravo je u tijeku Javno izlaganje izmjena prostornog plana Grada Dubrovnika, koja se odnosi na točno određene lokacije i to: planiranje lokacije reciklažnog dvorišta na predjelu Kaćigruda u Orašcu, osiguravanje planskih preduvjeta za pristupnu cestu Tehničko-tehnološkom bloku Osojnik na području proizvodno - poslovne zone, osiguravanje planskih preduvjeta za izgradnju nove pristupne ceste stambenom naselju na Nuncijati radi poboljšanja infrastukturnih rješenja tog područja i radi stvaranja preduvjeta za realizaciju stambenog naselja za branitelje na Nuncijati. U izmjenama GUP-a bit će unesene sve navedene točke uz osiguravanje planskih preduvjeta za rekonstrukciju ceste - Ulice kardinala Stepinca radi kvalitetnog rješavanja prometa tog gradskog područja. Od premosnice od Ulice Bartola Kašića na županijsku cestu u Mokošici se odustalo zbog nemogućnosti spajanja. 


komentara  0

Nakon što su iz Zavoda za prostorno uređenje Dubrovačko-neretvanske županije, izrađivači izmjena plana izložili sve planirane izmjene, nitko od prisutnih nije imao niti pitanja niti primjedbi. Igor Legaz, koji je na tren bio izašao ipak je tražio pravo na postavljanje pitanja.

"Shell je razlog zbog kojeg sam ovdje došao. Shell je nekoć bilo pristanište za male tankere, 1927. ustanovili su ga Englezi. Tamo se s brodova u vagone prenosila nafta. Iza 2. svjetskog rata od šest velikih tankova, pet je bilo u funkciji i tako sve do ukidanja uskotračne pruge.

Na poziciji Batahovina ucrtan je pojam "idroscalo", to je površina na vodi predviđena za slijetanje hidroaviona. Prema informacijama od stručnjaka jedina mogućnost uzijetanja i slijetanja je moguća prema jugoistoku, staza je duga oko kilometra, a hvatala bi i poziciju Shella. Je li izvođaču to palo na pamet? Ovdje su predviđene četiri stavke za izmjene. Mišljenje je generalno, da treba napraviti kompletnu izmjenu GUP-a, a ne ovako parcijalno točkaste izmjene pod a, pod b, pod c...malo ovo, malo ono, mi stalno mijenjamo GUP", kazao je Igor Legaz ispred udruge Divlja liga vaterpolo.

Pročelnica Jelena Lončarić kazala je kako se i ona slaže da nam treba novi GUP, no zbog novih generacija planova na državnoj razini, koji kasne, Grad ne može ići u izradu novog Prostornog i Generalnog plana.

Na pitanje Igora Legaza odgovorio je Stjepko Kovačić.

"To se pitanje rješava Pravilnikom za zrakoplove na vodi. To nije uzletiše i sletište, nego samo pristanište za zrakoplove, a oni bi slijetali i polijetali na otvorenome moru. Točna lokacija nije određena i ta uzletna staza nije predmet ovog plana", kazao je.

Javno izlaganje o Prostornom planu je završena, a u 13 sati održat će se javno izlaganje izmjena GUP-a.


K.Fiorović/FOTO: V. Jerinić

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija