VIJESTI
13.06.2019 u 08:15

Slavimo blagdan sveca svega svijeta, svetoga Antuna

Blagdan je svetog Antuna Padovanskog, sveca svega svijeta. U Dubrovniku i okolici posebno svečano se slavi ovaj dan. Vjernici od ranog jutra idu na mise u crkvice sv. Antuna, ali i druge crkve u kojima su pojedini oltari posvećeni omiljenom svecu. U dubrovačkoj biskupiji posebno svečano sv. Antun slavi se u Dubravci, Butkovina; Pridvorju; u Male Braće; u Rijeci dubrovačkoj, Sustjepan; u  Blatu, na Glavici;  u Stonu, Šipanskoj Luci i Trpnju. Sretan imendan svima Antunima, Antonijama Tončijima, Anticama, Anteama....


komentara  0

Proslava sv. Antuna

U Župi sv. Mihajla u Lapadu

Svete mise: 5:00; 6:00; 7:00; 8:00 i 10:00, 17:30 blagoslov djece s moćima, 19:00 svečana sveta misa koju predovi don Tonći Ante Prizmić, mladomisnik.

U crkvi Male braće

U četvrtak, 13. lipnja, na sam blagdan, mise u crkvi će se slaviti u 6; 7; 8; 9.30 i 11 sati, a svečanu večernju misu u 19 sati predslavit će fra Goran Ćorluka. U 18 sati bit će blagoslov djece.

U Rožatu

Na blagdan sv. Antuna 13. lipnja mise u crkvi bit će prijepodne u 8 sati, zatim u 11 sati (predvodi fra Drago Ljevar, župni vikar), a navečer u 18.30 sati bit će blagoslov djece, cvijeća, auta i brodova, potom procesija do Žitkova i nazad. Misno slavlje predvodi fra Josip Sopta, župnik.

Svečano misno slavlje u čast sv. Antuna Padovanskog možete pogledati u fotogaleriji.


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija