VIJESTI
21.05.2019 u 19:30

OPĆINA ŽUPA DUBROVAČKA Povećane naknade za novorođenčad, uvodi se subvencionirani prijevoz studentima

Na 15. Sjednici Općinskog vijeća po prijedlogu općinskog načelnika Silvia Nardellija , a uz obradu Odsjeka i Odbora za društvene djelatnosti jednoglasno je prihvaćen prijedlog Izmjene i dopune Odluke o socijalnoj skrbi  koji se odnosi na povećanje naknade za opremu novorođenog djeteta i uvođenja subvencija prijevoza studentima koji studiraju izvan Grada Dubrovnika.


komentara  0

Voditeljica Odsjeka za društvene djelatnosti Katarina Barović u obrazlaganju točke iznijela je kako je Općina  dosad iz Proračuna za svako novorođeno dijete izdvajala nagradu od 1.000 kuna,a na godišnjoj razini u Župi dubrovačkoj rodi se oko 100 djece . Prihvaćanjem Izmjene odluke nagrada za novorođenu djecu  povećava se i to : za drugo dijete 1.500kn , za treće  3.000 kn, a za četvrto i svako sljedeće dijete 5.000 kuna. Iznos ostvaruju roditelji djeteta od kojih bar jedan roditelj ima prebivalište u Župi dubrovačkoj.

Izmjenom odluke po pitanju subvencioniranja prijevoza utvrđeno je da pravo na subvencionirane troškove prijevoza jedanput u kalendarskoj godini ostvaruju redovni studenti sa prebivalištem na području Općine Župa dubrovačka , a koji studiraju izvan Grada Dubrovnika . Subvencija iznosi 400,00 kuna , a studenti je ostvaruju uz predočenje potvrde o redovnom upisu u akademsku godinu. 

Pravo na subvencionirani prijevoz ne mogu koristiti stipendisti Općine Župa obzirom na primanja stipendije u mjesečnom iznosu od 1.000 kuna. 

„Uvođenjem ove subvencije prijevoza  dodatno se obogatio dobro razrađeni sustav subvencioniranja prijevoza stanovnicima Župe dubrovačke za koji Općina godišnje izdvaja 650.000 kuna. „ – zaključila je Barović


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija