LIFESTYLE
20.05.2019 u 20:43

"Rat" Amerike i Huaweija, što to znači za sadašnje i buduće korisnike?

Googleova objava prekida suradnje s Huaweijem odjeknula je kao bomba diljem svijeta. Huawei će izgubiti pristup nadograđivanju (apdejtanju) telefona koji imaju Googleov operativni sustav Android. Također, izgubit će pristup Google Play Storeu, Gmailu te drugim brojnim aplikacijama, donosi Index.


komentara  0

- Zasad nema razloga za paniku, misli Rakar: "Za krajnjeg korisnika se trenutno neće ništa bitno promijeniti, ako ste kupili telefon ili kupujete neki od aktualnih modela, zato što se ova zabrana u biti odnosi na buduće modele. Što se tiče security updatea, oni su dio same jezgre Android operativnog sustava jer taj dio je open source i Huawei će i dalje imati pristup tome za trenutno aktualne modele. Budući da je završena trenutna sezona i da su novi modeli već lansirani na tržište, sljedeći val novih modela će biti lansiran najesen, na trenutnim modelima se ništa bitno neće promijeniti - smatra komunikacijski stručnjak Marko Rakar, a piše Index.

- Ovaj sukob Amerike i Kine je prvenstveno gospodarski i tehnološki. Navodne sigurnosne prijetnje koje se spominju samo su smokvin list i do sada nisu javno pokazane ni dokazane. Huawei nudi kvalitetnu i povoljnu opremu za izgradnju 5G mobilnih mreža, Amerika se očito osjeća ugroženom i smislila je ovakav odgovor -  kazao je Lucijan Carić za Index, dok Rakar: smatra kako bi najgori scenarij bio da Kina zauzvrat zabrani proizvodnju Appleu.KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija