VIJESTI
10.05.2019 u 07:46

NOVA PRISTOJBA i novih 12 milijuna kuna u proračunu Grada Dubrovnika

U reformskom paketu turističkih zakona koje je usvojio Hrvatski sabor nalazi se i onaj o naplati pristojbi gostima s brodova na kružnim putovanjima. Prema mišljenju Mata Frankovića, dubrovačkog gradonačelnika koji je sa svojim kolegama iz jedinica lokalne samouprave koje su česte luke cruise kompanija, u proračun bi se od 2021. kada se započinje s naplatom tih pristojbi moglo uprihoditi oko 12 milijuna kuna.  


komentara  0

Grad Dubrovnik će kao što smo to i najavili 2021. godine početi sa naplatom navedene pristojbe - napisao je Franković preko društvenih mreža, zahvalivši se Ministarstvu turizma i Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture na odlučnosti i razumijevanju da se podrže gradovi koji su inicirali novinu u zakonu.

Jedinicama lokalne samouprave je ostavljeno na volju žele li uvesti cruise pristojbu i u kojem iznosu. Već s dva eura po gostu s kruzera koji posjećuju Grad bi se utržilo oko 12 milijuna kuna, a to bi, prema dosadašnjim istupima gradonačelnika Frankovića po tom pitanju, bilo uloženo u održavanje cestovne infrastrukture.

 KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija