VIJESTI
25.04.2019 u 20:41

„Poveži se globalno, napreduj lokalno“

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, njegovi suradnici i direktor Dubrovačkog polumaratona Alan Bošković primili su delegaciju grada prijatelja Montereya povodom pete sportsko-turističke manifestacije Du Motion – Runners’ Days Dubrovnik koja će se održati 27. i 28. travnja.


komentara  0

Gradonačelnik Franković se zahvalio na doprinosu koju su pružili DuMotionu u posljednjih pet godina, dodajući da ga raduje daljnja suradnja. - Vi niste više naši gosti, vi ste dio našeg grada. Sve što se događa u vezi DuMotina je dobro, vjerujem da će ova manifestacija trajati godinama i uvijek ćemo njegovati snažnu vezu između Montereya i Dubrovnika – rekao je gradonačelnik Franković. 

Gradonačelnik je na poklon dobio knjigu u kojoj su obilježene prethodne manifestacije, kao i pisma gradonačelnika Montereya Clydea Robersona i direktora Big Sur maratona Douga Thurstona. Gradonačelnik Roberson je u pismu istaknuo da je Monterey kao grad prijatelj ponosan što su dio izvrsnog događaja kao što je DuMotion i što mogu pratiti pozitivan utjecaj koji grad Dubrovnik širi godinama.  

- Vi ste stvorili ovaj međunarodni događaj s dozom dostojanstva, profesionalizma i strasti. Upravo to je bit našeg posla: mi utječemo na živote ne samo naših građana već potičemo partnerstvo i stvarati veze diljem svijeta, poboljšavajući živote mladih i starih ljudi. DuMotion definitivno utjelovljuje slogan gradova prijatelja: „poveži se globalno, napreduj lokalno“ – napisao je gradonačelnik Roberson.

Direktor Thurson je također izrazio zadovoljstvo povodom uspjeha DuMotiona, istaknuvši da taj događaj udružuje zajednice, regiju i svijet. - Rado šaljemo naše predstavnike u Hrvatsku te pružamo dobrodošlicu njihovim trkačima i osoblju svake godine na našem događaju. Nadam se da ćemo nastaviti naše partnerstvo – pojasnio je  Thurson.     

Du Motion počinje u subotu, 27. tranja, s utrkom na zidinama i dječjom utrkom na Stradunu, dok je najatraktivniji događaj zakazan za nedjelju, 28. travnja na Stradunu, gdje će se održati polumaratonska utrka dužine 21,1km. Utrka je i ove godine humanitarnog karaktera pa je tako sav prihod namijenjen neurorehabilitaciji 20-godišnjeg Ante Kolunđije, volontera Du Motiona koji je prošle godine stradao u prometnoj nesreći.

 

Podsjetimo, Dubrovački polumaraton je nositelj maksimalnih pet zvjezdica za kvalitetu i sigurnost koje mu je 2016. godine dodijelila krovna europska atletska udruga European Athletics, a gradovi prijatelji Dubrovnik i Monterey 2017. godine primili su  nagradu međunarodne organizacije „Sister Cities International“ za suradnju na pripremi i organizaciji Dubrovačkog međunarodnog polumaratona – DuMotion u kategoriji "Inovacije: Gospodarski razvoj" za gradove koji imaju manje od 100 tisuća stanovnika.KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija