LIFESTYLE
23.04.2019 u 10:59

Du Motion - Runners' Days
PREKO DVIJE TISUĆE SUDIONIKA Za vikend najiščekivanija manifestacija za rekreativce

Peto izdanja Du Motion - Runners' Days Dubrovnik, manifestacije koja i ove godine u Dubrovnik dovodi rekreativce iz 50 zemalja svijeta biti će održana u nedjelju, 28. travnja. Maraton je rasprodan tri mjeseca prije održavanja, a njih 100 imati će priliku u subotu 27. travnja uživati u Utrci zidinama i jedinstvenom pogledu na grad i okolicu. Kao i do sada promet će biti zatvoren.


komentara  0

Zanimanje za ovaj događaj premašio je sva očekivanja, pa je tako tisuću mjesta za Dubrovački polumaraton rasprodano gotovo tri mjeseca prije održavanja, a ubrzo nakon toga i atraktivna Utrka zidinama, za potrebe koje se svjetski poznata gradska znamenitost prazni od turista i ekskluzivno ustupa trkačima. Njih 100 imati će priliku u subotu 27. travnja uživati u jedinstvenom pogledu na grad i okolicu.

Uz tisuću sudionika polumaratona, jednaka brojka trkača istrčat će 28. travnja petkilometarsku stazu humanitarne 5K utrke, koja je također rasprodana prije nekoliko dana, a kompletan prihod ove godine odlazi za potrebe neurorehabilitacije Ante Kolunđije, Du Motion volontera nastradalog lani u prometnoj nesreći.

U subotu 27. travnja održat će se i Dječja utrka, u kojoj sudjeluju dubrovački vrtićarci i osnovnoškolci nižih razreda.

Osim što je ucrtao Dubrovnik na mapu privlačnih destinacija za ljubitelje aktivnog odmora i rekreacije, Du Motion je u kratko vrijeme potaknuo razvoj volontiranja, idealnog za druženje i učenje o organizaciji događaja ove vrste. Od gotovo 800 ljudi uključenih u organizaciju, skoro 500 čine volonteri iz osnovnih i srednjih škola. Njihov broj raste sa svakim izdanjem manifestacije, a reakcije trkača na njihov angažman su redovito fantastične. Upravo zato s razlogom i nose naziv "Krila Du Motiona”.

U organizaciji sudjeluju i brojne gradske službe, Crveni križ, članovi sportskih i auto klubova te desetak pripadnika HGSS-a koji će pružiti pomoć pri osiguranju staze polumaratona i Utrke zidinama.

Uz volontere, najviše riječi hvale redovito dobiva dubrovačko gostoprimstvo, još jedan od razloga zbog kojeg se brojni sudionici Du Motiona vraćaju svake godine. I ovaj će ih put grad dočekati širokih ruku i otvorenog srca.

Ovo je ujedno i poziv svima koji su u prilici da se pridruže ovom slavlju zdravog načina života, sporta i humanosti te budu dio najinternacionalnije domaće trkačke manifestacije i proslave njene pete obljetnice!

Također, obavještavamo sugrađane da će u nedjelju 28. travnja za vrijeme trajanja utrke Dubrovačkog polumaratona i humanitarne utrke građana 5K na području Grada Dubrovnika u vremenu od 09 do 13:30 sati, biti uspostavljena zabrana prometovanja za sva vozila na sljedećim prometnicama:

Iza Grada, Brsalje, Branitelja Dubrovnika, Put od Republike, Vukovarska, Dr. Ante Starčevića, Nikole Tesle, Obala Stjepana Radića, Obala Ivana Pavla II, dionica državne ceste D420 Solska baza – Sustjepan, bivša županijska cesta 6254 na dionici Sustjepan – Prijevor i obratno.

Obilazne prometnice su:
D8 Komolac – Dubrovnik, D223 Brgat – Dubac – Dubrovnik, D3 Dubrovnik – Split zatim iz pravca Lozice i Nova Mokošica za Dubrovnik, obilazak je preko mosta Dr. Franja Tuđmana na ulicu Petra Bakića.


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija