KULTURA
19.04.2019 u 10:20

Damir Fabijanić promovirao treće izdanje svoje knjige o Dubrovniku

Sinoć je održana promocija knjige „Dubrovnik..." (trećeg, potpuno obnovljenog i dopunjenog izdanja) autora Damira Fabijanića, fotografa čiji su najznačajniji projekti povezani s Dubrovnikom i dubrovačkim krajem.


komentara  0

Na promociji publiku je pozdravila Nikolina Pozniak, ravnateljica Državnog Arhiva u Dubrovniku, tekstove španjolskog literarnog nobelovca Camila Jose Cele i Radovana Ivančevića iz knjige čitao je Ivica Puljić, a o samoj knjizi i značenju cijelog projekta „Dubrovnik..." detaljnije je govorio je i sam autor, Damir Fabijanić.

Knjiga predstavlja vrhunac 30-godišnjeg autorovog samostalnog rada u kojem je na jedinstven način zabilježio tri desetljeća turbulentne povijesti Dubrovnika u vremenskom ciklusu mir-rat-mir i kao važan svjedok fotografski je zabilježio najvažnije trenutke prije, za vrijeme i poslije Domovinskog rata. Jedinstveni parovi fotografija- isti motivi prije i poslije razaranja, te, kasnije, „optimistički" parovi (prije i poslije obnove) na najbolji način ilustriraju dubrovačka ratna vremena i posljedice na zaštićenoj svjetskoj baštini (UNESCO).

Dugogodišnjim strpljivim radom u dosljednom građenju autorskog koncepta, Fabijanić je dokumentarnu fotografiju uzdigao na nivo impresivnog autorskog djela koje je pri tom zadržalo sve karakteristike dokumentarnosti.

Unatoč brojnim uspješnim inozemnim predstavljanjima istoimene izložbe u najznačajnijim prostorima Europe i Južne Amerike, nagradama za prethodna izdanja knjige, samo zahvaljujući iznimnoj autorovoj upornosti, ova knjiga realizirana je kao konačan rezultat trajne vrijednosti.KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme
geranium_premijera_200819_naslovna
KULTURA
0      21|08|19 u 01:19
FOTO: Domjenak nakon premijere Geraniuma
KULTURA
0      20|08|19 u 17:07
"Anatomija srama za mlade"
drzic_grbic_naslovna
KULTURA
0      20|08|19 u 13:26
Susret s umjetnikom Ivom Grbićem u Domu Marina Držića
prorocica_naslovna
KULTURA
0      20|08|19 u 11:10
„Proročica“ u Saloči od zrcala
zanesenost_tusem
KULTURA
0      20|08|19 u 10:04
Izložba Kineske nacionalne akademije likovnih umjetnosti u Dubrovniku

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija