VIJESTI
14.04.2019 u 13:46

Gordana Buljan Flander u Dubrovniku predstavlja "Znanost i umjetnost odgoja"

„Briga o djeci donos mnogo veselja, ljubavi i ispunjenosti. U isto vrijeme može donijeti prepreke, teškoće i nedoumice. Nekad se čini da se očekuje da će se roditelji i druge osobe uključene u skrb o djetetu prirodno snaći u svojim ulogama. Nekad sami od sebe očekujemo da budemo savršeni roditelji i odgojitelji, a to, dakako, nije moguće ostvariti. Ni za djecu ne bi bilo dobro da imaju savršene skrbnike koji svojim ponašanjem mogu poručiti da nikada nije u redu pogriješiti i uz koje bi se djeca mogla osjećati manje vrijednima i bez prilike za doživljavanje punog spektra svojih emocija. Dakle, ne postoji savršen roditelj. Ono što možemo i trebamo je truditi se biti dovoljno dobri roditelj, skrbnici, učitelji i odgajatelji", zapisala je Gordana Buljan Flander o knjizi "Znanost i umjetnost odgoja, Praktični priručnik o suvremenom odgoju za roditelje i odgajatelje", koju će predstaviti u Dubrovniku u utorak 16. travnja u 19 sati.


komentara  0

„Znanost i umjetnost odgoja“ je knjiga o odgoju djece koja je nastala na temelju dugogodišnjeg rada s djecom prof. dr. sc. Gordane Buljan Flander i njenih suradnika iz Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba i Hrabrog Telefona.Tekstove potpisuje 32 autora – stručnjaka u području psihologije, psihijatrije, socijalne pedagogije, logopedije, socijalnog rada, neuropedijatrije i fizijatrije. Sedamsto dvadeset (720) stranica knjige obiluje dječjim crtežima, pismima i porukama djece odraslima.

Knjiga sadržajno prati roditeljstvo od same odluke na roditeljstvo do kraja adolescencije kroz 45 tema grupiranih u 11 cjelina: Temelji roditeljstva, Razvojne teme, Briga o malom djetetu, Odgojne teme, Dijete u vrtiću i školi, Emocionalni svijet djece, Dijete u odnosu s drugima, Svakodnevni život, Naša obitelj se mijenja, Teškoće na putu odrastanja i Kutak za mene. Svi tekstovi donose suvremene znanstvene i stručne spoznaje te konkretne savjete i primjere iz prakse, uz popis korištene literature u kojoj čitatelji – roditelji, odgojitelji i stručnjaci koji rade s djecom, mogu nastaviti istraživati temu.

Uz prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander o knjizi će govoriti  mr. sc. Josip Lopižić, klinički psiholog i  predsjednik Hrvatskog psihološkog društva, don Hrvoje Katušić, predstojnik Katehetskog ureda Dubrovačke biskupije, Silva Capurso, doktorandica ERFa iz područja poremećaja u ponašanju djece, savjetnica Terapijskih vještina za rad s djecom, novinarka i dugogodišnja urednica emisije Zdravi bili HRTa i Dora Vicelić, učenica 5a razreda OŠ Ivana Gundulića. 

Predstavljanje će se održati u utorak,  16. travnja u 19 sati u Dvorani Ivana Pavla II.


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija