VIJESTI
08.04.2019 u 19:06

DR. BEKIĆ : U bolnici je takvo stanje već 15 godina

Bolnica koja prokišnjava zabrinula je mnoge sugrađane. Kako se može takvo što događati u najbogatijoj Županiji diljem zemlje? Ravnatelj dubrovačke bolnice dr. Marijo Bekić kazao je kako je takvo stanje već petnaest godina, a uputio je i nadležne u situaciju koja se ponavlja s prvom kišom. Pedijatrija, ginekologija i psihijatrija se nalaze u zgradi A koja zahtijeva kompletnu rekonstrukciju, čeka se i natječaj za apliciranje prema fondovima EU, za koji nitko ne zna kada će biti. Do tada, preostaje krpanje bolnice dok se ne pojave izvori financiranja.


komentara  1

- Stanje u bolnici je isto, kao i u ovih desetak, petnaest godina. Ništa ni bolje ni lošije. Ništa se posebno ne događa. Bila je jača kiša pa smo imali sa strana kroz otvore vodu, jasno pacijenti nisu bili izravno ugroženi. To je situacija koja traje pa smo obavijestili i Ministarstvo i osnivača tj. Županiju. Sigurno će trebati sanacija u dogledno vrijeme - rekao je za Dubrovniknet ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik dr. Marijo Bekić.

Što se trenutno radi i koje je rješenje?

- Ovo je posebna situacija koja zahtijeva kompletnu sanaciju zgrade A, koja obuhvaća pedijatriju, ginekologiju i psihijatriju. Radimo trenutno zahvate glede izolacije, međutim jedino rješenje je kompletna rekonstrukcija tog dijela bolnice. Zgrada zahtijeva velika sredstva, velike zahvate i iseljavanje svih odjela. Angažirali smo jednu firmu koja nam trenutno izrađuje studiju energetske izvodljivosti s kojom bi aplicirali na fondove EU, međutim još nemamo informaciju kada bi takav natječaj mogao biti - kazao je dr. Bekić.

Ostaje za vidjeti kako će reagirati Ministarstvo zdravstva i Županija dubrovačko-neretvanska i hoće li se stanje u dubrovačkoj bolnici promijeniti.


E. Jelić

KOMENTARI / Komentiraj
   
   

Lapademoj 09.04.19 u 13:14
A sada zamislite gradsku vijećnicu, palaču županije ili zgradu sabora ... da tamo nešto prokišnjava koliko bi vremena trebalo za popravak?

Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija