POLITIKA
06.04.2019 u 21:00

Je li drugo mjesto na listi (ne)uspjeh Dubravke Šuice?

Obistinila su se, sve do sinoć, ipak nagađanja da će mladi 29-godišnji posinak Vladimira Šeksa, Karlo Ressler biti nositelj liste HDZ-a na predstojećim izborima za EU Parlament. Odmah iza njega, prepoznatljivo je lice HDZ-ove politike, bivša gradonačenica Dubrovnika, Dubravka Šuica, koja nastavlja svoj europarlamentarni put. Iako je lista doživjela jednoglasnu podršku visokih tijela stranke, mediji donose da je izazvala i nezadovoljstvo dijela članstva. Kako su je doživjeli dubrovački visokopozicionirani HDZ-ovci.   


komentara  3

Župan Nikola Dobroslavić za kojega se svojedobno nagađalo da bi kao pobjedničko ime HDZ-a na jugu Hrvatske, mogao biti na listi HDZ-a za EU parlament smatra kako je lista dobro osmišljena te kako će nositelj, mladi Karlo Ressler opravdati povjerenje koje je dobio od stranke. A, kako komentira novinske napise da je među HDZ-ovcima, nakon što je lista objavljena, zavladalo nezadovoljstvo, te je li ga iznenadilo što je Dubravka Šuica na drugom mjestu?

- HDZ-ova lista je dobro osmišljena i to je zasigurno pobjednička lista koja će osvojiti najviše mandata u Parlamentu Europske unije. Možda je ona mogla izgledati drukčije, ali donijela su je najveća tijela stranke, a po mom mišljenju nije prevažno tko je na kojemu mjestu, važno je da iza nje stoji stranka i politika stranke, a činjenica je da HDZ najbolje razumije vrijednosti Europske unije. 

Hoće li nositelj liste, Karlo Ressler koji ima neograničeno povjerenje premijera Plenkovića, opravdati povjerenje koje je dobio od stranke?

- Vjerujem da hoće, on je izrađivao novi Statut stranke što znači da je duboko u politici stranke, nema razloga da mladi ljudi ne bi uspješno donosili bodove stranci kao što stranka donosi njima. I mi u županiji također preferiramo mlađe kadrove i u tome ne vidim nikakav problem.

Gradonačelnik Dubrovnika i predsjednik gradske organizacije HDZ-a, Mato Franković također kaže da je zadovoljan listom svoje stranke kojom će pokušati osvojiti birače u Hrvatskoj.

- Osobno sam zadovoljan listom HDZ-a koju predvodi potpredsjednik YEPP - a i član predsjedništva mladeži HDZ-a Karlo Ressler. Ovim je još jednom HDZ pokazao kako računa na svoje mlade istaknute članove. 

A drugo mjesto aktualne europarlamentarke Dubravke Šuice?

- U funkciji predsjednika gradske organizacije HDZ-a Dubrovnik pozdravljam visoko drugo mjesto gospođe Dubravke Šuice te je i ovim HDZ pokazao za razliku od ostalih stranaka koliko je Dubrovnik važan ne samo na političkoj karti Hrvatske nego i Europe. Uvjeren sam u apsolutnu pobjedu na predstojećim izborima - kazao je Franković.


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
   

del.boy 07.04.19 u 14:17
ova gospodja je najveca sramota grada dubrovnika u novijoj povijesti!

   

mak 06.04.19 u 22:41
Frano Matusic se zaludu jako gurao, pregazilo ga je vrijeme, pa moze u mirovinu, ne treba ga vise bas nitko.

   

šufit 06.04.19 u 21:12
To što se Šuica uopće našla na listi je poraz svih nas ...

Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija