VIJESTI
14.03.2019 u 10:59

Krešimiru Macanu nagrada HUOJ-a za razvoj struke odnosa s javnošću

Hrvatska udruga za odnose s javnošću večeras je po dvanaesti put dodijelila nagrade najboljim komunikacijskim projektima. Krešimiru Macanu, osnivaču i vlasniku Manjgure, jedne od najstarijih hrvatskih agencija specijaliziranih za odnose s javnošću, dodijeljen je Grand PRix za ukupan dosadašnji rad u odnosima s javnošću te poseban doprinos razvoju struke.


komentara  0

„Za Krešimira Macana možemo reći da je u PR-u u Hrvatskoj ono sto je Digitron među kalkulatorima, dakle jedna od prvih asocijacija kad se govori o odnosima s javnošću u našoj zemlji. U onome što možemo nazvati političkim PR-om zasigurno je u vrhu liste relevantnih hrvatskih stručnjaka, čije su usluge, stručnost i kompetencije jednako cijenile i tražile sve političke opcije u Hrvatskoj, kao i mnoge u regiji. Jedan je od najzaslužnijih što je, nakon pet godina i niza neuspješnih pokušaja, krajem 2017. godine ukinuta štetna zabrana rada državnih tijela i poduzeća s agencijama za odnose s javnošću, što svakako zaslužuje priznanje i poštovanje“, istaknula je predsjednica HUOJ-a Ana Tkalac Verčić.

„Nakon više od 20 godina rada, ovakvo priznanje kolega i struke uistinu mi puno znači. Kada sam počinjao u odnosima s javnošću, rijetko tko je uopće razumio čime se zapravo bavim, a danas je kvalitetna komunikacija temelj svakog uspješnog poslovanja i projekta. Gledajući što smo postigli u dva desetljeća, zaista mislim da možemo biti ponosni i motivirani da nastavimo raditi još bolje“, poručio je Macan primajući najveće stručno priznanje iz odnosa s javnošću.

Odnose s javnošću Macan je upoznao i počeo živjeti još kao tinejdžer vodeći turiste, iako tada vjerojatno nije bio u potpunosti svjestan da će tome posvetiti svoju profesionalnu karijeru. Manje je poznato da je Krešimir završio studij elektrotehnike, međutim, ratne godine odredile su njegov put kada je tijekom Domovinskog rata obnašao dužnost tajnika Ministarstva informiranja RH i kasnije načelnika Odjela za informiranje MVP-a. Do danas je izgradio zavidnu profesionalnu karijeru s naglaskom na krizno komuniciranje,odnose s medijima te strateško komuniciranje u politici.

Svoje znanje i iskustvo rado dijeli sa studentima i kolegama aktivno doprinoseći razvoju struke kroz angažman u HUOJ-u te sudjelujući na brojnim konferencijama i stručnim raspravama. Član je uglednog Međunarodnog (IAPC) i Europskog udruženja političkih komunikatora (EAPC) te Chartered Institute of Public Relations (CIPR). Nakon 20 godina uspješnog vođenja Manjgure, Macan je prošle godine upravljanje agencijom prepustio direktorici Katarini Leko.


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija