VIJESTI
11.03.2019 u 12:31

PRIJE SJEDNICE Srđevci poručili kako je danas u rukama županijskih vijećnika - pištolj!

Na županijskim vijećnicima danas je jedna od ključnih odluka pri usvajanju izmjena i dopuna Prostornog plana DNŽ kojom mogu pokazati i djelovati u skladu sa zahtjevima građana ili mogu odlučiti prema političkoj vertikali i nastaviti pogodovati nekretninskom projkektu na Srđu. Prvi put otkad se krenulo s ovim projektom, danas će predstavnički dom glasati da se obuhvat poveća sa 110 na 310 hektara. Sve ostale odluke do sada su bile poništene i nisu imale legalitet niti legimitet, zbog toga se nadam da će ljudi glasovati prema onome što su građani odlučili i riješiti nas tog problema koji nam visi nad glavom više od 10 godina, kazao je na konferenciji za novinare ususret Županijskoj skupštini, vijećnik NLGB "Srđ je Grad" Marko Giljača.


komentara  1

Projekt koji se službeno zove Sportsko-rekreacijski projekt na Srđu, a svjedoci ste da i Strategija sporta koja je donesena ove godine ne računa i niti jednom riječju ne spominje sportske kapacitete na Srđu, ne računa da taj projekt ima ikakve veze sa sportom, međutim evo tu je riječ o projektu koji ne guraju investitori nego developleri, koji ovom odlukom dobivaju priliku da to i preprodaju, a nakon toga će nastaviti sa tužbom koju će podnijeti protiv nas, a županijski vijećnici u trenutku kada donesu ovu odluku, daju pištolj u ruke ovim developlerima, kako bi protiv nas imali dodatne argumente na arbitražnom sudu u Washingtonu. Dizanjem ruku, imenom i prezimenom  staju iza tužbe protiv Republike Hrvatske", zaključio je Giljača.

Đuro Capor iz građanske inicijative Srđ je naš, nadovezao se na Giljačinu izjavu zapitavši se koga zastupa župan Dobroslavić?

"Župan Dobroslavić predlaže vijećnicima povećanje obuhvata sa 110 na 310 hektara, međutim 2015. prilikom izmjena županijskog plana župan je tu odluku već donio. Temeljem te njegove nezakonite odluke izdane su i dozvole i  rješenje o prihvatljivosti utjecaja na okoliš. Prema tome župan je 2015. učinio isto što i Bosnić 2006. Prisvojio ovlasti Županijske skupštine  i proglasio  novi obuhvat projekta na Srđu. Sada nakon tri godine od ove odluke on od vijećnika traži da legalizitraju nezakonito sva pogodovanja i svu onu korupciju koja se nagomilala od 2006. do  danas. To se sve radi kako bi projekt kojeg su građani Dubrovnika odbacili ostao na životu. Koga predstavlja župan, zašto ne predstavlja 10 tisuća građana Dubrovnika koji su se o ovom projektu negativno izjasnili? Očito da pokriva sve one mešetarske i koruptivne radnje. Ovime što će se taj obuhvat prihvatiti na 310 hektara daje se potvrda tvrtci Razvoj Golf da je njihov projekt zakonit. Time jedino bivši gradonačelnik Vlahušić ima razloga radovati se jer će se obistiniti ona njegova da će Dobroslavić, poput Poncija Pilata sve legalizirati, a odluku za to prepustiti županijskim vijećnicima", zaključio je Capor.

 

OTVORENO PISMO VIJEĆNICIMA SKUPŠTINE DUBROVAČKO-NERETVANSKE ŽUPANIJE

Poštovane kolegice i kolege vijećnici,

Prva točka dnevnog reda 9. sjednice Skupštine Dubrovačko – neretvanske županije je donošenje izmjena i dopuna Prostornog plana Dubrovačko – neretvanske županije. Prije nego donesete odluku i glasujete po svojoj savjesti, želio bih vas upoznati s jednom činjenicom:


Nikada do danas Županijska skupština nije glasala za Odluku o povećanju obuhvata na 310 hektara za Sportsko – rekreacijsku zonu na Srđu – zapravo nekretninsku projekt kojeg kolokvijalno nazivamo Golf na Srđu.

Jedina takva Odluka donesena je 2006. godine  od strane tadašnjeg povjerenika Želimira Bosnića  i njena je nezakonitost dokazana te je ta Odluka je  ukinuta 2014. na Visokom upravnom sudu. Kasnije makinacije Ministarstva prostornog uređenja i graditeljstva i Župana s “objavljivanjem” pročišćenog teksta županijskog plana, bez klase i ur. broja, ne bi li se Razvoj golfu omogućilo nezakonito izdavanje lokacijske i građevinskih dozvola i posljedično stvorilo preduvjet golferima za arbitražnu tužbu, su samo još jedna u nizu radnji pogodovanja privatnom investitoru, protivno na referendumu javno iskazanoj volji građana Dubrovnika. Župan je u stvari objavom pročišćenog teksta županijskog plana 2015. godine učinio isto što i Bosnić 2006. i odlučio povećati obuhvat za golf resort s 100 na 310 ha i sad od vas vijećnika traži potvrdu za tu svoju nezakonitu odluku.

Stoga je pred nama, današnjim vijećnicima Županijske skupštine DNŽ, zapravo prvi put izbor  da će izabrani predstavnici u skupštini izglasati ili ne izglasati povećanje obuhvata za golf resort sa 100 na 310 hektara. Ovime županijski vijećnici daju zeleno svjetlo izgradnji 20.000 kreveta na Srđu koji će biti konkurencija svim malim iznajmljivačima u gradu i lokalnoj ekonomiji. Ukoliko prihvatimo ovaj prijedlog odluke, dat ćemo legitimitet i legalitet obuhvatu projekta developerima koji su našu Hrvatsku tužili pred Arbitražnim sudom u Washingtonu i koji potražuju stotine milijuna eura.  Zašto Župan predstavlja interese Razvoj golfa a ne predstavlja 10.000 građana Dubrovnika koji su se na referendumu izjasnili protiv ovog projekta?

Svi koji dignete ruke za ovaj prijedlog odluke, dat ćete napunjeni pištolj u ruke našim tužiteljima i sudjelovati u zadnjem činu izdaje hrvatskih interesa na Srđu.

Odluku koju donesete nećete moći skriti iza stranačkih iskaznica, niti političkih vertikala, jer ruku dižete Vi, izabrani predstavnici građana Dubrovačko – neretvanske županije, imenom i prezimenom, vlastitim obrazom, čašću i moralnim vrijednostima.

Stoga, odluka je na vašoj savjesti!

Marko Giljača – Srđ je grad


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
   

Dubrovnik-Ljilja 13.03.19 u 20:47
Kako to da se ide protiv odluke Suda , od prije par godina, da se smanji povrsina??

Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija