VIJESTI
20.02.2019 u 11:42

Dogradonačelnica Orlanda Tokić ipak u sukobu interesa?

Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa stigla je nova anonimna prijava protiv Orlande Tokić, dubrovačke dogradonačelnice zadužene za komunalne poslove. Sadržaj prijave glasnogovornica Martina Jurišić nije smjela otkriti, ali je kazala kako ovoga puta očekuju od Grada Dubrovnika kompletnu dokumentaciju, ako je ona, kako stoji u novoj prijavi izostala protekli put.


komentara  0

Podsjetimo, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa se dubrovačkom dogradonačelnicom Orlandom Tokić već bavilo krajem 2018., zbog slučaja "Okrajak". U prosincu 2018. Povjerenstvo je zaključilo kako sukoba interesa nije bilo, te da, u trenutku izrade idejnog projekta stanova na gradskom zemljištu u blizini crkve sv. Mihajla, Tokić nije vršila javnu dužnost, a niti je za vrijeme obnašanja dužnosti donosila odluke vezane uz trgovačko društvo Primorje gradnja.

U pisanom odgovoru glasnogovornice Jurišić stoji: 

"Nastavno na Vaš upit obavještavamo Vas da je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa 1. veljače ove godine zaprimilo anonimnu prijavu podnesenu protiv dužnosnice Orlande Tokić, zamjenice gradonačelnika Grada Dubrovnika u kojoj se u bitnome ukazuje na postojanje predmeta o kojima odlučuju nadležne službe Grada Dubrovnika, a u kojima se kao podnositelj zahtjeva, kao projektant ili kao nadzorno tijelo javlja trgovačko društvo Apozito d.o.o. u kojem je dužnosnica Orlanda Tokić imala udjele u vlasništvu, a nakon stupanja na dužnost je iste prenijela na supruga.

U prijavi se nadalje navodi da je dužnosnica imenovana kao glavni nadzorni inženjer i voditelj projekta izgradnje Studentskog centra u Dubrovniku čiji izgradnju Grad Dubrovnik sufinancira te izdaje dozvole za gradnju.

Nadalje, u prijavi se ukazuje na mišljenje broj M-149/18 koje je Povjerenstvo donijelo na zahtjev dužnosnika Mata Frankovića, gradonačelnika Grada Dubrovnika te se navodi da bi vezano za otkup dijela k.č.br. 1275/5, k.o. Gruž od strane društva Primorje gradnja d.o.o. trebalo prikupiti dodatnu dokumentaciju."

Mišljenje Povjerenstva iz prosinca prošle godine možete naći OVDJE.

Hoće li Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa nakon nove prijave promijeniti mišljenje o upletenosti Orlande Tokić u neke nepravilnosti, ostaje za vidjeti. Ako budu radili brzinom kojom su radili prošli put, neće trebati puno čekati.

VIDEO: Orlanda Tokić suspendirana do konačne odluke Povjerenstva za sukob interesa

ODLUKA POVJERENSTVA: Orlanda Tokić nije u sukobu interesa

OPORBA SE UJEDINILA: "Tražimo rasvjetljavanje slučaja 'okrajak' i javnu objavu cijele korespondencije Grada i Povjerenstva"

Orlanda Tokić ponovno na dužnosti, gradonačelnik oporbu proglasio nesposobnom

Gradonačelnik Franković: Povjerenstvu smo poslali sve dokumente od prve do zadnje rečenice o slučaju "Okrajak"


Elizabeta Jelić

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne
komentara 0 23|05|19
Dođite na Rock Šalabahter! 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija