VIJESTI
20.02.2019 u 08:01

VIDEO/Pogledajte novu, sigurniju i precizniju proceduru slijetanja u dubrovačku zračnu luku

U sklopu realizacije Projekta „Razvoj Zračne luke Dubrovnik“ sufinanciran sredstvima Europske Unije, putem Operativnog programa Konkurentnost i kohezija izrađena je RNAV (RNP) procedura prilaženja iz pravca RWY 30 na Zračnoj luci Dubrovnik.


komentara  0

Tijekom 2018. Zračna luka Dubrovnik je u suradnji s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe izradila i objavila navedenu proceduru prilaženja za RWY 30. Video prikazuje perfomance slijetanja zrakoplova koristeći spomenute procedure kao i sam pogled iz kabine zrakoplova.

Ovo je prva takva procedura u Republici Hrvatskoj bazirana isključivo na GNSS tehnologiji i omogućuje znatno preciznije i sigurnije slijetanje iz pravca RWY 30.
Kod dizajniranja procedure trebalo je zadovoljiti mnoge operativne zahtjeve, između ostalog zadržati se unutar granica RH što je predstavljalo izazov s obzirom na sigurnosne standarde i kriterije kod dizajniranja procedure za sigurno slijetanje zrakoplova.

Procedura je službeno stupila na snagu 6. prosinca 2018. i od tada se redovito koristi za nesmetano odvijanje operacija slijetanja u zračnu luku.


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne
komentara 0 23|05|19
Dođite na Rock Šalabahter! 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija