KULTURA
17.02.2019 u 11:31

Psihologinja Tena Erceg: naslovi koji su u određenom trenutku morali doći do mene

Tena Erceg, psihologinja u Dječjim vrtićima Konavle velik dio svog slobodnog vremena provodi čitajući. S nama je podijelila neke od svojih najdražih naslova i objasnila nam zašto su joj dragi. "S obzirom da nisam kompetentna suditi o kvaliteti pojedinog književnoga djela, izdvajam samo neke od dragih naslova koji su me u određenim razdobljima osobnoga razvoja, regresija i stagnacije dotaknuli upravo tamo gdje su i na način na koji su trebali", kaže Tena. 


komentara  0

Koncert za 1001 bubanj - Miroslav Antić 

Miku Antića uvijek iznova volim čitati jer me vraća, prevrće ili tjera u sve one ugodne i manje ugodne emocije.

Dani zaborava, Genijalna prijateljica i ostali nastavci tetralogije - Ellena Ferante

Zato jer sam u potpunosti uvučena u fabule ovih romana, vidjela te sobe, te ljude, tu (ne)ljubav, tu realnost i nerijetko – sebe.

Lolita - Vladimir Nabokov

U ovome djelu najviše me se dojmio sadržaj i pokušaj glavnoga protagonista da ono moralno neprihvatljivo oboji bojama suosjećanja prema njemu te racionalizira svoje postupke pedofilije. „Zamka“ romana s mog profesionalnoga stajališta jest mogućnost da čitatelj žrtvu, u ovome slučaju Lolitu, dijete od 12 godina, stavlja na istu „policu“ kao i zlostavljača – odraslu osobu koja svoje seksualne porive upražnjava s djetetom.

Ciganin, ali najljepši - Kristijan Novak 

Strah od nečega, strah zbog nečega, zbog neznanja ili znanja? Predrasude naše svakodnevne, život u Hrvatskoj. Vjerujem da se svatko može pronaći, ako ne u ulozi nekog od pripovjedača ovoga romana, onda u ulozi pasivnoga (?) promatrača naše (hrvatske) svakodnevnice.

Poezija Olje Savičević Ivančević

Jer „pogađa u sridu“.

Muzej nevinosti - Orhan Pamuk

Ovaj muzej „posjetila sam“ i dojmio me se prije gotovo 10 godina. Svakako planiram iznova „prošetati njime“ kako bih provjerila jesu li „stvari na mjestu“ odnosno, hoće li ova knjiga i koliko različit utisak imati na mene u odnosu na prvo čitanje.KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne
komentara 0 23|05|19
Dođite na Rock Šalabahter! 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija