VIJESTI
16.02.2019 u 10:06

Kad će završiti radovi u Vukovarskoj i zašto su se odužili?

Prometne gužve u jutarnjim satima, postale su za Dubrovčane više pravilo, nego iznimka. Ako se u Grad dolazi s Kantafiga, nerijetko treba 20-ak minuta vožnje u koloni do Batale, a kolone su često sve do Batahovine. S druge strane, s Ilijine glavice malo je protočnije, kad policija regulira promet na Okružnom, ali građani pomalo gube strpljenje, a Vukovarska ulica i dalje je zatvorena za promet. Kad će se otvoriti i zašto su se radovi oduljili? Pitali smo i dobili odgovore.


komentara  1

- Promet kroz Vukovarsku ulicu trebao bi biti pušten krajem idućeg tjedna, do kada bi se trebao izvesti asfaltni sloj i završiti glavni radovi. Paralelno će se raditi kanalice u spojnim ulicama, koje će se također spojiti u novi oborinski kanal, a kako bi se pokupila sva voda iz spojnih ulica. Ovo su dodatni radovi koji nisu bili prvotno planirani, a koji su se pokazali bitnima s obzirom da upravo iz spojnih ulica dolazi velika količina vode u Vukovarsku. Kanalice će se izvoditi sigurno narednih desetak dana, a po završetku i tih radova bili bi okončani svi radovi u Vukovarskoj ulici, odovorili su iz gradske uprave na naše pitanje kad će završiti radovi.

A zašto je došlo do kašnjenja u izvođenju radova?

- Radovi, u odnosu na najavljene rokove, kasne iz nekoliko razloga. Prvenstveno zbog toga što se tijekom iskopa naišlo na betonske kanale oborinske, fekalne i mješovite odvodnje, a radovi se nisu mogli nastaviti prije njihovog izmještanja ili premošćivanja, što je zahtijevalo dodatno vrijeme. Problem je bio u tome što dio navedenih kanala nije bio ucrtan u geodetske podloge te izvođač radova nije znao što ga čeka nakon iskopa i zbog toga su izgubljeni dodatni dani. Ova situacija zatečena je u cijeloj dužini dionice na kojoj se radi.

Također, vremenske okolnosti bile su vrlo nepovoljne, pa se nekih 10-ak dana nije uopće moglo raditi zbog jake kiše. Dodatno, projekt je dopunjen ugradnjom spomenutih kanalica, što će također još malo produžiti radove, odgovaraju iz gradske uprave.

 


K.F.

KOMENTARI / Komentiraj
   
   

burazburaz 17.02.19 u 20:21
Javašluk!

Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne
komentara 0 23|05|19
Dođite na Rock Šalabahter! 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija