POLITIKA
11.02.2019 u 13:12

SRĐ JE GRAD okrivljuje i Upravni odjel za izdavanje "dozvola", koji "sustavno i nepovratno razgrađuju ovaj grad"

U posljednje vrijeme velika je rasprava oko Generalnog urbanističkog plana Dubrovniika koji je trenutno po mnogima štetan i smatraju kako ga treba izmijeniti. Danas su oko ove teme priopćenje medijima poslali KLGB Srđ je Grad. Između ostalog kazali su kako investitori za sve imaju papire, ali kako im je te papire izdao upravni odjel ovog Grada, a obrušili su se i na pročelnicu Upravnog odjela za izdavanje i provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje, Silvu Vlašić.


komentara  4

Generalni Ubojica Prostora

Ovaj Grad užurbano ide prema samouništenju. Inače se možemo pohvaliti kako ne upravljamo procesima već nam se sve stihijski događa, ali za razliku od pomanjkanja strategije i vizije bolje budućnosti te upravljanjem u smjeru istih, postoji sfera kojom se itekako politički-interesno upravlja, službeno se zove GUP. Generalni ubojica prostora.

Putem žrtava GUP a

Jučer je delegacija Grada hodala putevima žrtava GUP a prema Gorici Sv Vlaha. Sigurno je najponosnija bila pročelnica nadležna za izdavanje građevinskih dozvola.
Iz prve ruke je vidjela remek djela s pokrićem u njenim “papirima”. “Za sve imamo papire”, kaže investitor. Te im je papire izdao upravni odjel ovog Grada. Papire koji sustavno i nepovratno razgrađuju ovaj grad. Isto glasačko tijelo glasalo je za one redove koji su izglasali ovakav GUP kao i za današnju postrojbu na vlasti koja, za sada, još uvijek gleda posljedice i ne čini ništa, štoviše “ čudi se” istovremeno sudjelujući i podržavajući GUP okrajcima i izmjenama i dopunama.

Kako to?

Da ne bude zabune, GUP nije donijela roda. Isto kao što ni kruzere nije donijela plima, niti je privatizaciju donijela udba. On je plod orgijanja političko-investitorskih i nadasve partikularnih privatnih interesa nastao dizanjem 13 ruku u Gradskom vijeću, bez ikakve odgovornosti za posljedice. To je dokument koji bivše političke aktere u budućnosti pretvara u prostorne predatore, tzv investitore. Oni su političkom investicijom u iskaznicu poznatog predznaka krčili dizanjem ruku zelenilo za svoje apartmane. Imena i prezimena vezana uz neke već postojeće, a posebno uz najnovije građevinske poduhvate u Dubrovniku koja ovaj grad guraju u naslovnice stavljajući ga u kontekst rugla, kataklizme i degradacije, iziskuju građevinsku dozvolu, ustvari, za još jedan Remetinec. To je upravo status ovog grada - zatvorenik GUP- a. Iza GUP -a izglasanog 2005. ZNA SE kojih 13 imena stoji, zajedno s tadašnjom gradonačelnicom Šuicom.

Dan kada smo zaustavili GUP

Hoće li iza ukidanja takvog, po Grad razornog prostornog dokumenta stajati više od 13 ruku i gradonačelnik
Franković, to nam ostaje za nadati se. Ovaj grad sebi ne može više dozvoliti komod i luksuz gradonačelnika kojemu je komentar na GUP usputan status na FB u, ovaj grad očajnički treba gradonačelnika koji kao komentar na GUP radi svoj posao- zaustavlja ga. Zašto ne sutra ujutro kad dođe na posao? Za dan kada smo zaustavili ovakav GUP svaki je dan dobar i svaki je do sad - propušten, stoji u priopćenju Srđ je Grad.


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
   

manjgura 12.02.19 u 08:39
čula sam da upravni odjel za izdavanje građevinskih dozvola uvodi treću smjenu da bi zapasali papirima sve od pasalica do neptuna...i sve druge preostel čestice, da im se slučajno ne dogodi da ovima padne na pamet stavit veto na GUP...moraju odradit dogovoreno... slijedi natječaj za nove izdavače papirologije,a na kraju godine nagrada onima koji su bili najproduktivniji...naravno da ce prvo potpisat da šute o tome dok im ne reču da mogu govorit...

   

fabiola 11.02.19 u 17:19
NIsu to cista posla nigdje, nije GUP Sveto pismo, da se htjelo moglo se spriječiti te silne gradnje, bar na ovakav način, pridržavati se GUP-a znači voditi računa o svim okolnostima, i šire, a to se nije htjelo....najlakše je sada reci " gradili smo po GUP-u", to nije obrazloženje....ali zna se sve, ovo je mali grad....

   

spidersfrommars 11.02.19 u 16:35
ovo je banana država gdje umjesto da je u bajbuku gospođa nosi listu za europski parlament, a ološ glasa za ološ

   

tajan 11.02.19 u 15:10
da je ovo pravna država več bi Šuica i Baća bili pozvani na policiju da propjevaju kome su to sve pogodovali i ko je sve bio u to umočen

Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija