VIJESTI
11.01.2019 u 14:52

Gradonačelnik o pristojbama za turiste - još ništa nije usuglašeno

U posljednjih nekoliko dana dubrovačkim se medijskim prostorom proširila informacija da Grad Dubrovnik kreće u naplatu dnevnih pristojbi turistima koji dolaze s brodovima  na kružnim putovanjima. Ideja o uvođenju jedne ovakve takse, u smislu dodatnog izvora prihoda i načina upravljanja destinacijom, nije novina. Dapače Venecija je već ozakonila ovakvu pristojbu. Na naš upit gradonačelnik Mato Franković odgovorio je kako je u tijeku izmjena paketa turističkih zakona u kojoj Grad Dubrovnik aktivno sudjeluje te da će javnost o svemu biti pravovremeno obaviještena. A o priopćenju KLGB Srđ je Grad, kazao je kako "u budućnosti s njima nema namjeru diskutirati, ali niti surađivati".


komentara  0

Na naš novinarski upit vezan za moguću naplatu budućih pristojbi, iznosu iste, kao i komentarima, gradonačelnik je odgovorio sljedeće.

"S obzirom na to da je u procesu donošenje izmjene paketa turističkih zakona (Zakona o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma, Zakona o turističkoj pristojbi i Zakona o članarinama u turističkim zajednicama), gradska Uprava Grada Dubrovnika u istim aktivno sudjeluje putem suradnje s resornim ministarstvom. Što se tiče konkretnog pitanja vezanog za naplatu dnevnih pristojbi gostima na kružnim putovanjima, o istom ćemo vas izvijestiti nakon što usuglasimo sve potrebno sa svim dionicima u turizmu".

O medijskim napisima i kritici KLGB Srđ je Grad, gradonačelnik nam je odgovorio.

"Vjerujem da konkretno mislite na Grupu birača Srđ je Grad. Obzirom na javne istupe njihovih vodećih članova u kojima isti šire govor mržnje, vrijeđaju druge i drugačije, a za isto se nemaju namjeru ispričati, smatram da bi krajnje neprimjerno bilo uopće pokušati se spustiti na njihovu razinu i odgovarati im. Stoga u budućnosti s njima nemam namjeru diskutirati, ali niti surađivati". 


L. Pavlović

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija