VIJESTI
10.01.2019 u 14:57

FOTO/KRENULI RADOVI Postavljen prvi testni pilot Pelješkog mosta, uskoro ih stiže još 26

Krenulo se s prvim povijesnim koracima za sve stanovnike Republike Hrvatske, a posebno važan trenutak za stanovnike Dubrovačko - neretvanske županije. Danas je postavljen prvi testni pilot dužine 74 metra koji je važan zbog toga kako bi se provjerila cjelokupna oprema, ali  i ocijenilo stanje potrebno za početak radova na Pelješkom mostu.


komentara  0

Predstavnik Hrvatskih cesta Jeroslav Šegedin kazao je kako je svrha posla da izvođač dokaže svoju tehnologiju i kvalitetu te da postigne onu projetkom traženu kvalitetu izvođenja radova.

- Ovako vidimo dinamiku izvođenja radova i je li u skladu s planom, odnosno hoće li biti potrebne preinake radova. Za zada smo zadovljni brzinom izvođenja radova, kao i kvalitetom pilota koji se grade u tvornici u Kini. Upravo je na putu brod koji prevozi 26 pilota. Ono bi na Peljašac trebao stići za nekoliko dana, oko 16. siječnja - kazao je Šegedin.

- Danas smo pozvani ovdje od strane izvođača radova, oni obilježavaju zabijanje prvog probnog pilota. Obišao sam ovaj brod i doista je impoznatan sa svom tehnikom, a meni to potvrđuje činjenicu da izvođač ima znanje i iskustvo i da će dovršiti ovaj složen projekt u roku i u skladu s ugovorom - rekao je župan Nikola Dobroslavić te dodao kako su pristupne ceste predmet druge dvije faze radova.

 - Poznato mi je da natječa za izgradnju pristupnih cesta završen, ali da izvođač još uvijek nije izabran. Za objavu se priprema i natječaj za izgradnju obilaznice Ston. Vjerujem da će vi radovi biti završeni do 2020. godine - zaključio je Dobroslavić. 

Što se tiče nastavka izgradnja autoceste prema Dubrovniku, župan je kazao da inzistira da se autocesta od čvora Metković produži do Osojnika, te da se izgradi brza ceste prema Zračnoj luci Dubrovnik.

 


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija