CRNA KRONIKA
12.11.2018 u 10:26

Na Vojnoviću zaustavljen 30-godišnjak s 2,02 promila alkohola

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je  12 prometnih nesreća, od kojih 4 s ozlijeđenim osobama u kojima su 2 osobe teže, a 3 ih je lakše ozlijeđeno. S materijalnom štetom zabilježeno je 8 prometnih nesreća. Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 556 represivnih mjera. Najveća koncentracija alkohola od 2,02 g/kg izmjerena je 30-godišnjaku koji zaustavljen u Ulici Iva Vojnovića 


komentara  0

Mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 280 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 64 mjere poduzete su prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 24 osobe su prekršajno sankcionirane zbog vožnje u alkoholiziranom stanju i 24 osobe koje su sankcionirane zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

Od ostalih prekršaja izdvajamo 50 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja i 24 mjere poduzete prema vozačima koji tijekom vožnje nisu imali upaljena dnevna ili kratka svjetla. 

Tijekom vikenda, odnosno u noćnim satima petka, subote i nedjelje, na prometnicama cijele Policijske uprave dubrovačko-neretvanske proveden je pojačani nadzor prometa kada je evidentirano 244 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Alkotestirano je ukupno 411 vozača, a kod njih 20 utvrđena je prisutnost alkohola u organizmu. 

Najveća koncentracija alkohola od 2,02 g/kg izmjerena je 30-godišnjaku koji zaustavljen u Ulici Iva Vojnovića u Dubrovniku prilikom upravljanja osobnim vozilom dubrovačkih registracijskih oznaka. 


PU/dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija