VIJESTI
09.11.2018 u 11:34

Kratki pregled poslovnog carstva, Danka Ćorića, kralja kladionica i novog dubrovačkog hotelijera

Danko Ćorić, kako mu mediji tepaju, "kralj kladionica", našao se u žiži dubrovačke javnosti nakon što je objavljeno da je CERP prihvatio obvezujuću ponudu njegove nove kompanije PND Strategija, za kupnju 68.94 posto udjela u Hotelima Maestrali u iznosu od 153.5 milijuna kuna. O poslovnom carstvu samozatajnog Ćorić, koji vješto izbjegava pretjeranu medijsku eksponaciju, ne zna se mnogo, ali smo isto za vas napravili pregled članak o poslovnom carstvu novog dubrovačkog hotelijera. 


komentara  0

Hrvatski „kralj kladionica“ kako mu tepaju mediji i jedan od najbogatijih Hrvata Danko Ćorić lani je prodao društvo za upravljanje investicijskim fondovima, piše Poslovni dnevnik.

Na sjednici upravnog vijeća HANFA – e koja se održala krajem 2017. tvrtka za trgovinu i usluge Pozitivna asimetrija dobila je odobrenje za izravno stjecanje 100 – postotnog udjela u Zodiak Invesmentsu, kojeg je osnova Ćorić, vlasnik kladionica SuperSport. Zodiak Investments je krajem ožujka 2017. osnovao i dva hedge fonda te novčani fond u kojem se krajem  ožujka nalazilo 9.6 milijuna kuna imovine.

Po pisanju Poslovnog dnevnika, Pozitivnu asimetriju, su sredinom 2014. osnovali Tomislav Nikočević, bivši član Uprave HPB Investa i Ivan Jurišić, jedan od bivših fond menadžera HPB Investmenta, a preuzimanje četiri poslovna udjela u Zodaks Investmentsu stajalo ih je tri milijuna kuna.

Javnosti do danas nije poznat razlog zbog kojeg je Ćorić, vlasnika lanca kladionica Super Sport, koja su 2015. godina imale više od tisuću zaposlenih i 230 milijuna kuna dobiti, izašao iz vlasništva Zodiaks Investmentsa, a nije poznato je li plaćena nekakva premija na tu transakciju.

Zodaks Investment je fondovskim vodama zaplovila vrlo odlučno. Otvorili su novčani fond Zodaks Cash, osnovali prva dva hedge fonda u Hrvatskoj, Anchor i Mooring, a krajem travnja 2017. Zodaks Investments preuzeo je od KD Locusta alternativni fond u koje se tad nalazilo 35 milijuna kuna imovine. I ova je transakcija, ostala obavijena velom tajne.

Zodaks, tvrtka u vlasništvu Danka Ćorića i Hrvoja Pezić preuzela je 2007. od Hrvatske odvjetničke komore HOK osiguranje, koja se od osnutka, bavilo isključivo osiguranjem odgovornosti Komore. HOK osiguranje je 2015. godine imalo 291 zaposlenih, te prihod od 189 i dobiti od 17 milijuna kuna, piše osiguranje.hr

Početkom 2018.  upravo je HOK osiguranje kupilo dodatni paket dionica Granolie, kompanije nad kojeg je u srpnju 2017. godine otvoren predstečajni postupak. Tvrtka koja je bila jedan od većih dobavljača Agrokora, našla se u poteškoćama, upravo jer je Agrokoru posuđivala novac, piše Jutarnji.hr

 


dubrovniknet team/Izvor: Poslovnik dnevnik, Jutarnji.hr, Osiguranje.hr

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija