LIFESTYLE
07.11.2018 u 08:48

Oliver Dragojević dobiva svoj muzej u Vela Luci

– Inicijativa za pokretanje muzeja je potekla od same Oliverove obitelji. Svi znamo da je Oliver rođen u Veloj Luci i da je tu proveo djetinjstvo. Sve svoje ljetne i zimske odmore i svaki slobodni trenutak provodio je u Veloj Luci. Tu je sagradio i dvije kuće; jednu na Ratu, a poslije je kupio stariju kuću koju je preuredio i u kojoj je s obitelji najčešće boravio, donosi Dalmacija News.


komentara  0

Dakle, inicijativa za muzej je potekla od članova njegove obitelji. Bez imalo razmišljanja smo prihvatili tu inicijativu.

Prije deset godina Oliver je dobio titulu počasnog građanina Vele Luke, a predsjednik Općinskog vijeća mu je prije dvije godine uručio nagradu Općine za životno djelo. Stvorio se problem prostora budućeg muzeja, jer ne možete jedan takav muzej smjestiti bilo gdje. Jedna od opcija koje smo imali bila je kupiti jednu staru zgradu, a da bude u centru. Uzeo se u obzir i Kulturni centar, ali smo ga iz određenih razloga odbili. Općina je za lokaciju budućeg muzej odabrala Zadružni dom. To je sigurno najatraktivnija lokacija koju smo uopće razmatrali. Po onome što smo raspravljali, odabrali smo najkvalitetniju opciju, a najvažnije je da se s prijedlogom složila i Oliverova obitelj. Njima se, dakle, od svih ponuđenih opcija upravo ta najviše svidjela. Da budem iskren, svima nam je laknulo kada je postalo jasno da smo svi zadovoljni odabirom lokacije.

Inače, stari Zadružni dom Vele Luke izgrađen je odmah iza Drugog svjetskog rata. Tu je ranije bila kino sala tj. dvorana. Danas je to mahom napušteni prostor, a u prizemlju su uredske prostorije; pošta, kafić, Komunalac.

Postoje li ikakvi rokovi u ovom trenutku kada govorimo o početku realizacije ovog projekta?

– Sada smo tek u fazi pronalaska najboljeg rješenja, u fazi prikupljanja ideja, ali i donatora. Znate i sami da je Oliver umro nedavno, a to je veliki projekt koji se ne može realizirati preko noći. Oko projekta sve su se stranke složile, nema za sada nikakvoga problema, a uključio se i Kulturni centar. Oni relevantni čimbenici koji bi trebali biti uključeni, uključili su se. Svi ćemo se maksimalno angažirati da se projekt i ostvari.

Bitno je naglasiti da je gradska uprava na čelu s načelnicom Katarinom Gugić projekt ozbiljno shvatila i da ga planiramo “izgurati” do kraja. Postoje opcije prijava na EU fondove, također da se pokrenu i određene akcije od strane kruga ljudi bliskih Oliveru. Ozbiljnih ideja ne nedostaje, tako da ne sumnjam u uspjeh.

Cijeli članak pročitajte ovdje.


dubrovniknet team/Izvor: Dalmacija News

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija