VIJESTI
26.10.2018 u 13:22

RAGUŽ ODGOVORIO: "Žao mi je što je poduzeće kolege Kristića u gubitku"

Nakon što su gradski vijećnici Dolores Lujić i Maro Kristić jutros poslali priopćenje u kojemu su se zapitali kako to da Luka Dubrovnik zarađuje milijunske iznose na poslovima gospodarenja otpadom, tako se oglasio i predsjednik Uprave Luke Dubrovnik Željko Raguž, koji kaže da su gradski vijećnici pokazali neznanje u ovoj temi jer građani ne plaćaju zbrinjavanje smeća koje Luka Dubrovnik preda Čistoći. Priopćenje Željka Raguža prenosimo u cjelosti.


komentara  2

"Postoji puno stvari na koje sam ponosan u svojoj karijeri jer nisam odjednom uskočio na rukovodeća mjesta nego je moj poslovni uspjeh išao postepeno, uostalom, u mom životopisu sve piše. Možda sam ponajviše ponosan na činjenicu da se moja osobnost nimalo nije promijenila i dostupan sam svakom političaru ili građaninu za upit, komentar, pa i kritiku.

Bio bih puno sretniji da su se kolege gradski vijećnici obratili direktno meni za odgovore na pitanja koja ih muče, bez izlaska u medije, jer su samo pokazali neznanje o temi koje su se uhvatili. Ispravno su primijetili da sam ja valjda jedini političar koji je zamijenio uredski rad terenom i baš zato jer sam iz prve ruke vidio kako izgleda svakodnevnica tih radnika, odmah sam se založio da im se povećaju plaće.

Za početak, građani ne plaćaju zbrinjavanje smeća koje Luka Dubrovnik d.d. preda Čistoći, jer Luka Dubrovnik taj odvoz plaća po cjeniku Čistoće. S obzirom da plaćamo odvoz smeća (otpad je ono što se može reciklirati), kako onda građani plaćaju saniranje Grabovice i to za smeće koje Luka preda Čistoći?! Čistoća nam nikada nije ponudila da će ona raditi posao koji radi firma INTERSEROH (razdvajanje otpada i prodaja izdvojenih sekundarnih sirovina), nego su tražili da Čistoća preuzima otpad sa cruisera u našem koncesioniranom području za koje Luka Dubrovnik uredno plaća koncesijsku naknadu.

Hranu i ostatke životinjskog porijekla, koji su najveći izvori zaraze, Luka Dubrovnik ne predaje Čistoći, nego ovlaštenoj veterinarskoj ambulanti Grude koja to smeće u hermetički zatvorenim kamionima dalje predaje krajnjem zbrinjavatelju takvog smeća, Agroproteinki. Sve sekundarne sirovine izdvajamo (karton, papir, PVC ambalažu, staklo, željezo, alumini, drvene palete), prešamo i prodajemo.

Preko 1000 tona otpada iz Luke Dubrovnik d.d. nije završilo na Grabovici već na legalnim odlagalištima diljem zemlje, tako da smo bez lažne skromnosti spasili grad od splitskog scenarija (Karepovac). Luka Dubrovnik Čistoći predaje samo komunalni otpad koji se ne može reciklirati. Vrlo važno je napomenuti da Luka Dubrovnik d.d. ne prikuplja opasni otpad, jer takav otpad prikupljaju firme CIAN i PLATANUS.

Žao mi je što je poduzeće kolege Kristića u gubitku, u 6 mjeseci mog mandata u Luci Dubrovnik jasno se vide promjene i pozitivni pomaci, ipak sam proveo puno vremena u privatnom sektoru i svu svoju energiju usmjeravam u poboljšanje poslovnih rezultata i vrlo rado ću podijeliti svoja stečena znanja s njim, jer gubitke gradskih tvrtki saniraju građani direktno kroz poreze i prireze, a svima nam je zajednički cilj da žitelji Dubrovnika žive bolje", napisao je u svome priopćenju za medije predsjednik Uprave Željko Raguž.


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
   

Nemo 27.10.18 u 09:37
Ma svatko bi hranio svoju gudu, reko bi pok. Tomo Separevic. Premda mi ovo nekako vonja na nekakvu buducu koalicijicu, dogovor; a sad nam ko sipa kad sija nase bacaju mutilo u oci.Ovi Strucnjak iz Luke se hvali povecanjem najma za butigu, a gradjani iz Grada i s Ploca ce se za koji tjedan cuditi kad Konzum, iz osvete, zatvori butigu u Gradu i na Plocama. Br@vo Raguze, usrecio si hi.

   

zumbo_je_moj_idol 26.10.18 u 18:13
borba uhljeba i političkih trgovaca teške kategorije, tko je vještiji. Kokice , pereci pa odgovor Kristića, jedva čekam

Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija