VIJESTI
12.10.2018 u 12:22

Novo, moderno i sasvim opremljeno vozilo Hitne pomoći za Korčulane

Ispred zgrade Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko neretvanske županije  upriličena je primopredaja vozila Hitne pomoći za potrebe Zavoda za hitnu medicinu, ispostava Korčula. Vozilo vrijedno 550 tisuća kuna s PDV-om ravnatelju Zavoda Luki Luliću uručio je župan Nikola Dobroslavić. 


komentara  0

"Danas smo predali na korištenje novo, vrlo moderno vozilo hitne medicine za ispostavu Korčula. Korčula je udaljen prostor naše županije, stoga smo na ovaj način, s malo većim i kvalitetnijim vozilom htjeli osigurati višu kvalitetu. Vozilo je posve opremljeno i košta 560 tisuća kuna i treće je vozilo ove godine koje smo predali zavodu za hitnu medicinu. Nadamo se da ćemo nastaviti ovim tempom i u buduće obnavljati naš medicinski vozni park. Trenutno imamo 24 vozila. Zahvalni smo i onima koji i izvan županijskog proračuna pomažu u nabavci vozila kao što su Grad Dubrovnik, Župa Dubrovačka i Konavle prošle godine", kazao je župan Dobroslavić.

 

24 vozila europski su standard i za našu županiju su sasvim dovoljna, međutim liječnički kadar je problematičan.

"zasad smo ekipirani i popunjeni, što ne znači da već sutra nećemo imati problem.Znamo kakva je situacija u Hrvatskoj. Uz Slavoniju mi na jugu smo u deficitu. Problem je i sa smještajem liječnika, i tu nam županija pomaže kroz subvencioniranje stanova. mi godišnje 3 puta obnavljamo kroz natječaje trećinu. 24 vozila u županiji su europski standard i za nas je to sasvim dovoljno. Imamo dovoljno vozila  za svakodnevne potrebe i po koje vozilo u rezervi. Vozila ne bi trebala biti starija od 5 godina, i preko 200 tisuća pređenih kilometara. I ovim tempom obnove voznog parka držimo se tog standarda", kazao je Lulić.


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija