VIJESTI
14.09.2018 u 11:48

Leon Šprlje i Ivan Kralj o pročistaču: svatko bi u ovoj situaciji zaštitio svoja prava

Predstavnici tvrtki Rursus d.o.o. i PGM Ragusa d.d. Leon Šprlje i Ivan Kralj obratili su se  javnosti priopćenjem, a povodom javnog istupa gradonačelnika Grada Dubrovnika koji se odnose na radove polaganja elektro kabela za pročistač u Komolcu, a koji se izvode na zemljištu, tvrde, u njihovom vlasništvu. „U brojnim medijskim člancima javnosti je predstavljeno kako protupravno zaustavljamo radove i na taj način ucjenjujemo Grad bez ikakvog zakonskog uporišta, dok se potpuno zanemaruje činjenica da Grad Dubrovnik prije poduzimanja bilo kakvih radnji nije postupio na zakonom propisan način“, stoji u priopćenju koje prenosimo u cijelosti.


komentara  0

„Nekretnine na kojima se izvode radovi su u našem vlasništvu što je Gradu poznato. Netočni su navodi gradonačelnika da se radi o nerazvrstanoj cesti u vlasništvu Grada Dubrovnika jer nisu ispunjeni uvjeti propisani Zakonom o cestama. Naime, tek 8. rujna 2018., dakle nakon što su započeti radovi, Grad je pokrenuo predradnje kojima bi se dio zemljišta u našem vlasništvu proglasio nerazvrstanom cestom, što proizlazi iz javnog poziva objavljenom u Dubrovačkom vjesniku, a zakon predviđa da bi se nešto moglo smatrati nerazvrstanom cestom mora se u postupku utvrditi, a javnim dobrom postaje pravomoćnošću uporabne dozvole.

Iznenađeni smo istupima gradonačelnika i činjenicom da se bez ikakve obavijesti ili poziva nama kao uknjiženim vlasnicima izvode radovi jer smatramo da su se svi ovi nesporazumi mogli izbjeći jednim kratkim razgovorom prije početka izvođenja radova, a za što po našem mišljenju nije kasno ni sada.

Stoga pozivamo gradonačelnika da, bez obzira na do sada izjavljeno, pokušamo dogovorno riješiti nastalu situaciju jer smatramo da se svi postupci moraju provoditi na zakonom propisani način, a čime bi se sigurno ubrzalo okončanje cijelog postupka.

Naime, nismo i ne želimo biti prikazivani u javnosti kao osobe koje se protive poboljšanju uvjeta života građana Grada Dubrovnika, ali smatramo da bi u ovakvoj situaciji svatko poduzeo sve da zaštiti svoja prava.

Na kraju ističemo da u ovom obraćanju ne smatramo potrebnim iznositi sve činjenice i detaljno objašnjavati pravnu proceduru i naša prava kao vlasnika nekretnina jer iskreno očekujemo de će se nakon ovog cijeli problem riješiti dogovorno“, zaključuju u priopćenju Leon Šprlje i Ivan Kralj.


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija