KULTURA
14.09.2018 u 10:04

Jeste li inamurani, omušeni, nakopečeni ili pak kontenti?

Dubrovačka udruga Kartolina izdala je pisanku i bojanku Koluricu, koja za cilj ima osvijestiti najmlađe, one na kojima budućnost Grada ostaje, o dubrovačkom govoru, koji im je ostavljen u nasljeđe, a na žalost ubrzano izumire. Riječ je udruzi koja za cilj ima promicati različitosti i to isključivo kroz tiskane materijale, a kao što i govori sam naziv udruge – kartolina je po dubrovački razglednica, karta je po dubrovački papir.


komentara  0

Kolurica je bojanka u kojoj djeca i svi zainteresirani odrasli, mogu pronaći jednostavne ilustracije poznatih stvari s dubrovačkim nazivima. Projekt su osmislile i realizirale Ivanka Perić ( koncept), Petrunjela Vuković ( ilustracije) te Ivana Putica ( grafičko oblikovanje).

„U jednom trenutku smo odlučili pokrenuti ediciju za djecu u kojoj bi na zabavan i edukativan način najmlađima približili njihovu povijest, kulturu i tradiciju. Nekako se logično nametnulo da bi trebali započeti sa jezikom, prvim naslijeđem s kojim dijete dolazi u kontakt. A istovremeno se radi o govoru koji izumire i kojeg smo htjele predstaviti na jedan drukčiji način i ljudima ukazati na taj problem “, izjavila je Ivanka Perić za pogledaj.to.

Kolurica se sastoji od pisanke, bojanke i rječnika. Pisanka je dio u kojem su abecednim redom posložene riječi i crteži iz dubrovačkog govora, a ispod njih se nalazi crtovlje za pisanje. U bojanci su napravljeni crteži koji se bojaju, a rječnik se sastoji od crtovlja za prepisivanje riječi te domino kartica s riječima i crtežima iz Kolurice koje se slažu po uzoru na domino pločice (slika-riječ).


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija