VIJESTI
07.09.2018 u 10:03

VIDEO/FOTO: Gori jahta između Olipe i Pelješca, sve osobe s broda su na sigurnom

Na moru između Olipe i Pelješca trenutno gori brod, odnosno jahta. Iz JVP Dubrovačko primorje saznajemo kako je brodom Lučke kapetanije Dubrovnik "Danče " 5 vatrogasaca iz ove postrojbe s opremom prebačeno na mjesto požara. Za sad nije poznato ni koji je uzrok požara. Iz Lučke kapetanije saznajemo kako je 13 osoba od kojih su četiri člana posade na sigurnom. Brod Kanga, dugačak 40 metara s četiri palube, koji plovi pod malteškom zastavom, novi je brod koji je tek ove godine zaplovio morem. Više informacija bit će poznato nakon što se požar ugasi i nakon što policija napravi očevid. U međuvremenu je stiglo i službeno priopćenje iz Ministarstva mora, koje prenosimo u nastavku.


komentara  0

- Službenici Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) izvijestili su Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture o koordiniranoj spasilačkoj akciji koja je pokrenuta jutros, 7. rujna u 08.22h kada je posredstvom Obalne radio postaje ORP Dubrovnikradio, zaprimljen poziv pogibelji zapovjednika motorne jahte 'Kanga', duljine 40 metara, zastave Republike Malte, na kojoj je u trenutku dojave o nesreći boravilo 9 putnika i 4 člana posade, a koji su svi neozlijeđeni uspješno evakuirani sa jahte brodskim tenderom te su otplovili iz područja pogibelji na sigurnu udaljenost, odnosno, dalje prema obali gdje je organiziran prihvat od strane nadležnih službi.

MRCC Rijeka koordinira sve potrebne aktivnosti u suradnji sa nadležnom Lučkom kapetanijom Dubrovnik, čiji službenici su odmah isplovili prema poziciji pomorske nesreće, između otočića kod Malog Vratnika, na jugoistočnoj strani poluotoka Pelješca, odakle je poziv pogibelji uputio zapovjednik jahte, a koji je ujedno izvijestio kako je u brodskim spremnicima preostalo oko 40 tona pogonskoga goriva, tip 'diesel', stoga su na poziciju pomorske nesreće službenici MRCC Rijeka angažirali pripadnike Javne vatrogasne postrojbe Dubrovačko primorje, koji su po dolasku na poziciju nesreće poduzeli protupožarne mjere te osiguravaju morsku površinu u slučaju onečišćenja, uslijed eventualnog istjecanja pogonskoga gorica.

Trenutno su sve aktivnosti usmjere u cilju gašenja požara i pokušaja sprječavanja potonuća motorne jahte zbog požarnih oštećenja, dok će se uzroci ove pomorske nesreće utvrditi u okviru očevida, koji će provesti Lučka kapetanija Dubrovnik.

MRCC Rijeka je putem sustava obalnih radio postaja odaslala obavijest o događaju svim sudionicima u pomorskom prometu, u području ove pomorske nesreće, o kojoj je izviještena i Pomorska policija Dubrovnik, javljaju iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

 

 


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija