VIJESTI
09.08.2018 u 16:37

Poznati chef osvrtom o hrvatskom turizmu podigao buru među komentatorima

Jadran polako ali sigurno postaje megafriteza za EU sirotinju koja će s porastom standarda u vlastitoj zemlji polako otići na atraktivnije destinacije - piše na svom fb profilu jedan od najpoznatijih hrvatskih chefova, Mate Janković u osvrtu na naš turizam koji mu je pribavio na tisuće "lajkova" i stotine komentara. A, što kažete vi? 


komentara  4

Čitam danas nekoliko tekstova o našem turizmu. Hrvatski turizam je htjeli mi to priznati ili ne - loš. Hoteli od 5* su još uvijek rijetkost, kao i dobri popratni sadrzaji. Restorani su od ispodprosječnih do osrednjih. To što se lovimo nekolicine imena na Jadranu poput Monte, Pelegrini i Boškinac i to što ih uz dodatak nekolicine možemo sve nabrojati dokaz je turističke impotencije.

Vrhunski i educirani kadar nam odlazi u inozemstvo, npr. od 10 top konobara sa kojima sam surađivao u najboljim lokalima Opatije poput Plavog Podruma i Bevande, 8 ih je otišlo iz Hrvatske u kasnim tridesetim.

Hrvatski turizam je jebeni oksimoron i musaka u glavnini sastavljena od apartmana u ružnim kućama, koncesioniranim plažama sa gusto nabijenim ležaljkama (da ne bi slučajno stavio ručnik negdje) te restorana i barova u kojima caruje loša hrana, loš servis i jelovnici koje je prevodio Google translate (škampi na način kuće - shrimps on the way home). O cijeni ne želim pričati, te ako je sve dobro, platiti nije problem. Problem je što je uglavnom loše te je i cifra na računu onda velika.

Jadran polako ali sigurno postaje megafriteza za EU sirotinju koja će s porastom standarda u vlastitoj zemlji polako otići na atraktivnije destinacije.

I još jedno, igrali smo finale prvenstva, ali svatko tko misli da duge lopte Modrića i obrane Subašića mogu dovesti turiste koje ovo nabrojano može zadržati, je idiot - napisao je Mate Janković.KOMENTARI / Komentiraj
   
   

Dubrovnik-Ljilja 15.08.18 u 11:32
Bas ti je komentar. Ne , u moje vrijeme nije bilo agresivnih ugostitelja, jer je vladao sklad. Tvoj je komentar jako bezobrazan i cudim se da te Dubrovniknet objavio, a nije izbrisao. Zene nemaju "onu stvar", ako ces bas tako misliti i pisati. Od sada , dopisivaj se sa Zumbom, koji broji male "milijune".

   

macy 11.08.18 u 22:52
Zumbo, ne ispravljaj je. Ona ti je iz Trebinja i ispravno piše. Doduše konfuzno, ne zna što hoće osim da nas malo zabavlja svojim glupostima. Mogu mislit kako su je ugostitelji šutnuli nogom u neku stvar kada im je počela solit pamet. Inače je zanimljiv kanadski hibrid - udav koji kokodače.

   

DOBRI_ZUMBO 10.08.18 u 10:26
*milijun (barem na hrvatskome jeziku)

   

Dubrovnik-Ljilja 10.08.18 u 09:46
Jest , i ja sam procitala na jednom jelovniku pogresni engleski i kad sam im napisala tocan prijevod - naljutili se. Shrimp nema mnozine. A i ostale su rijeci bile krivo prevedene. Sto se guzvi tice, ovo pismo nece smanjiti ocekivani jos jedan milion. Pa neka kanalizacija izdrzi !!!!

Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija