KULTURA
09.08.2018 u 18:22

Zašto Kazališno vijeće ne podržava ni Miu Begović ni Paola Tišljarića? Imamo obrazloženje

Kazališno vijeće neće predložiti Gradskom vijeću nijedno od dvoje kandidata koji su se javili na natječaj za ravnatelja/icu Kazališta Marina Držića. Svim nadležnim instancama u Gradu su poslali i obrazloženje zbog kojih ne žele svoj glas dati ni Miji Begović niti Paolu Tišljariću. Njihov stav ne obvezuje Gradsko vijeće.


komentara  0

Obrazloženje:

MIA BEGOVIĆ

Iz priloženog životopisa gospođe Mie Begović razvidno je da kandidatkinja, uz dužno poštovanje prema njenom tridesetogodišnjem glumačkom stažu, nema nikakvog iskustva u vođenju kazališne kuće. Nije neobično da kazališni djelatnici usko specijalizirani za svoj djelokrug rada nisu upoznati sa cjelokupnim procesom stvaranja predstave i sa svim organizacijskim elementima koje je potrebno zadovoljiti da bi rezultat bio uspješan.

Predloženi program gospođe Mie Begović je pun dobrih namjera bez naznaka kako ih ostvariti. Fokusiran je isključivo na glumački dio ansambla (što je logično obzirom na njenu naobrazbu), a kazališna kuća je puno složeniji mehanizam, čiji je, istina, najvažniji kotač glumački ansambl, ali i ostali mnogobrojni kotačići su nužni da bi cjelokupni mehanizam uspješno funkcionirao. Sve to ustrojiti nije lak zadatak i zato smo mišljenja da gospođa Mia Begović zbog neiskustva u rukovođenju ne bi mogla rješavati sve poteškoće s kojim se Kazališta Marina Držića svakodnevno susreće.
Poštujemo gospođu Miu Begović kao iskusnu glumicu i bit će nam čast da svoje veliko glumačko iskustvo podijeli s kolegama na pozornici na zadovoljstvo dubrovačke kazališne publike.

PAOLO TIŠLJARIĆ

Iz predloženog četverogodišnjeg programa rada gospodina Paola Tišljarića koji je prilično detaljno razrađen primjetna je neupućenost u specifičnosti Kazališta Marina Držića. Taj program primjereniji je nekoj kazališnoj kući koja je već ustrojena i ekipirana sa svim potrebnim kadrovima.

Tako zamišljeno Kazalište Marina Držića zahtjevalo bi temeljitu reorganizaciju načina rada pojedinih segmenata, a za to provesti potrebno je poznavanje specifičnosti i mogućnosti kako Kazališta Marina Držića tako i Dubrovnika.

Gospodin Paolo Tišljarić, po obrazovanju redatelj, ima sve pretpostavke jednoga dana biti uspješan ravnatelj kazališta. Obzirom na njegovu mladost i nedostatak životnog iskustva mišljenja smo da ne bi mogao u ovom trenutku nametnuti svoj autoritet nužan za rješavanje svih zadataka koji stoje pred Kazalištem Marina Držića.

Nadamo se da će ovaj ansambl gospodina Paola Tišljarića upoznati kroz njegov redateljski rad na jednoj od naših predstava, a on sam pobliže se upoznati sa specifičnostima ovog Kazališta, te možda jednoga dana i doći u situaciju voditi ga.

Analizirajući programe oboje kandidata predlažemo Gradskom vijeću Grada Dubrovnika da ne podrži njihovu kandidaturu iz već navedenih razloga. 


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme
lena_naslovna
KULTURA
0      16|07|19 u 22:34
FOTO: Otvorena izložba Lene Kramarić "U okviru"
zvučne_instalacije_dlji01
KULTURA
0      16|07|19 u 19:29
Interaktivne zvučne instalacije Gagića i Hiršla
sorkovevic_pet_simfonija_dlji02
KULTURA
0      16|07|19 u 17:43
Sorkočevićevih pet simfonija i Jarnovićev Concerto favori u Kneževu dvoru
pridvorje
KULTURA
0      16|07|19 u 16:01
Ruske i talijanske romance u samostanu sv. Vlaha u Pridvorju
Lado_Neka_sjaji_sunce
KULTURA
0      16|07|19 u 10:47
Impresivan slavljenički nastup ansambla LADO

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija