LIFESTYLE
12.07.2018 u 19:39

Uskoro će se na taracama u Dubrovniku plesati - tango

Predavanjem o povijesti tanga počele su plesne edukacije i radionice u Dubrovniku u sklopu projekta Lazareti – kreativna četvrt Dubrovnika. Poznati profesor  Stefano Favo uz Linu Mitrović vodit će satove argentinskog tanga pa je na tu temu danas u Saloči od zrcala Narodne knjižnice Grad održana i pres konferencija za medije. 


komentara  0

"Drago mi je da sam u Dubrovniku i da mogu poučiti Dubrovčane tangu. Tango je atraktivan sam po sebi i ljudima ne treba poseban poticaj da se uključe, samo što je trenutno u Hrvatskoj nogomet u centru pažnje, ali nema veze čestitam vam na finalu" - kazao je Favo.

Za naučiti plesati tango potrebno je od 6 mjeseci do godina dana. Tango je zahtjevan kao i sve lijepe stvari. 

"Zadovoljni smo da krećemo s oživljavanjem plesne tradicije u Dubrovniku i ideja nam je da otvorimo za ples sve tarace u hotelima, u gradskoj kafani, da imamo plesne večeri za Dubrovčane i goste," izjavila je glasnogovornica Udruge Dart Tea Batinić.

"Za muškarce je puno teže na početku jer oni vode ples. Nakon nekoliko mjeseci svi uživaju u plesu i onda je puno lakše.  Tango je nastao u latinskoj Americi, ali zbog europskih migracija u taj dio svijeta u tangu se mogu pronaći mnogi segmenti iz europske kulture." govori Stefano.

Lina Mitrović i Stefano Favo u Toskani u gradu Lucca organiziraju Tango Festival, pa se očekuje da je ova radinoca možda početak slične plesne priče i u Dubrovniku

Ovaj seminar traje četiri dana i ponavlja se u kolovozu.

Zavod za obnovu Dubrovnika jedan je od partnera na projektu Lazareti – kreativna četvrt Dubrovnika. Nositelj projekta je Grad Dubrovnik. Projekt osim obnove posljednje tri lađe podrazumijeva i provođenje niza programa od strane nositelja i svih partnera. Po završetku projekta planira se provođenje programa Plesnog inkubatora u Lazaretima  u sklopu kojeg bi se organizirali redovni tečajevi plesa, između ostalog i tanga. Kako bi dvije godine po završetku projekta imali odgovarajuće indikatore već sada je potrebno stvarati publiku i zainteresirane polaznike. Stoga je Udruga Dart, jedan od partnera na ovom projektu,  uz pomoć Grada i Turističke zajednice grada Dubrovnika već sada započela sa svim odgovarajućim edukacijama i radionicama.


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija