VIJESTI
12.07.2018 u 18:00

BLAGO NAM SE: u Dubrovnik stiže još novih taksi prijevoznika

Na dubrovačke prometnice stiže još taksi vozila. Uz sve dubrovačke taksiste i uberovce, od danas su na cestama i vozila Eko taksija, a veoma skoro dolazi i Cammeo. Liberalizacija tržišta auto taksi prijevoza, u Dubrovniku pokazuje svoju najgore lice, jer gužve na prometnicama stvaraju nervozu među građanima, a sve učestalije i incidente između vozača različitih taksi prijevoznika. Preveliki broj vozila svake vrste na ograničenom prostoru grada, osobito cestama koje gravitiraju prema povijesnoj jezgri, uz nesavjesne vozače koji nerijetko čekaju red na vožnju na prometnicama, tema je o kojoj se počelo nerijetko razgovarati i među vijećnicima i u gradskoj upravi, ali zasad, čini se, rješenja nema.


komentara  1

Ministru Olegu Butkoviću pod čijom je nadležnošću donesen novi Zakon kojim je dopušteno vozilima i prijevoznicima iz cijele Hrvatske da se u ljetnim mjesecima "spuste na more" i tu rade, gradonačelnici Dubrovnika i Splita gdje je problem najizraženiji uputili su u nekoliko navrata zahtjev za revidiranjem zakona.

Pojedini dubrovački gradski vijećnici su u ironičnom stilu pozvali ministra da dođe do Dubrovnika i ovdje se vozi s automobilom kako bi shvatio sve nelogičnosti i probleme prouzrokovane prevelikim brojem taksi vozila u najjužnijem hrvatskom gradu. Franković se već ispričavao građanima zbog kolapsa po prometnicama za što je prozvao uberovce koji su se potom dosjetili kako (p)ostati što manje primjetnima na cestama - skidali su oznake s vrata vozila.

Nova vozila i novi taksi prijevoznici stigoše do grada, a mi ne znamo ni kuda bi s postojećima. A tek na kraju sezone, kada se podvuče crta i vidi ovosezonska zarada, neće trebati čuditi ni rast temperature niti tenzija između taksista. 


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
   

barakokula 13.07.18 u 06:10
Butkovicu moze te bit sram sto si ovo ucinio Dubrovniku gradu koji hrani cijelu Hrvatsku

Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija