KULTURA
12.07.2018 u 17:15

NOVA izložba u Zavičajnom muzeju u Čilipima

Možete li pogoditi o čemu govori izložba pod nazivom  *Neđe panj, neđe tanj"? U svakom slučaju, otvara se u subotu 14.7.2018. u 20 sati u Zavičajnom muzeju Konavala u Čilipima. I, svi ste pozvani.


komentara  0

Izložba je ostvarena zahvaljujući brojnim kazivačima I dobroti posuditelja predmeta. Kao što je poznato, muzej u Čilipima je u Domovinskom ratu izgorio do temelja i s njim svi predmeti koji nisu bili sklonjeni u gustjernu. Tako današnji fundus Etnografske zbirke sačinjava samo uglavnom tekstil koji je spašen. Kako je primarna misija Muzeja i galerija Konavala da prikupljaju i obrađuju preostale ostatke tradicionalnih umijeća, kazivanja, tehnika i zanata, kao što je i prikupljanje predmeta za muzej, naše izložbe se oslanjanju na predmete i znanje koje baštinimo po čitavom prostoru Konavala - kažu organizatori.

Također u suradnji s drugim muzejima pokušavaju doći do dokumentacije, fotografija ili audio i video zapisa sa našeg područja, kako bi upotpunili svoju dokumentaciju i zbirke. Upravo iz suradnje sa Etnografskim muzejom u Zagrebu dobavljene su prekrasne fotografije snimljene na Dubi konavoskoj 1959. u istraživanju o obradi tekstilne sirovine koje je tada provedeno. I one su sastavni dio izložbe koja će zasigurno privući veliku pažnju konavoskog puka i ostalih posjetitelja.

Nakon otvorenja izložbe upriličit će se koncert grupe Natrix.


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija