LIFESTYLE
13.07.2018 u 14:07

SJAJNA ZABAVA NA TRGU FONTANE: rasplešite se uz hitove popularne grupe ABBA

Iako ga praznovjerni smatraju nesretnim brojem, 13. srpnja ove godine bit će sretan i rasplesan za sve ljubitelje hitova grupe ABBA. Na Trg od fontane stiže ABBA Real Tribute Band čiji koncert započinje u 21 sat, a posjetiteljima je omogućen i besplatni parking. Ovogodišnje Ljeto u Valamaru se nastavlja u jako dobrom ritmu, a koliko je dobar band koji nam stiže potvrđuju i ovacije kojima su popraćeni njihovi nastupi u Švedskoj. Postavili smo nekoliko pitanja Bošku Đeliloviću, evo što nam je rekao.


komentara  0

Kako ste i kada došli na ideju da svoju glazbenu karijeru vežete uz ovaj švedski band?

- Na ideju smo došli prije skoro punih jedanaest godina. ABBA Real Tribute Band je proizišao iz autorskog benda koji se zove Mamurno jutro, ali koji nažalost nije doživio željeni uspjeh. Razmišljali smo tada, što je to što bismo mogli da radimo i koja bi to muzika mogla biti interesantna za širu publiku. Tako smo došli na ideju da bi to mogla biti muzika grupe ABBA. Nismo se prevarili. 

Jeste li bili veliki obožavatelji njihove glazbe?

- Da. Sjećam se dana kada sam prvi put, na radiju, čuo pjesmu Chiquitita i oduševio se kao dijete. Odmah sam pitao majku koja je grupa u pitanju i tada je počeo i svakodnevno slušati. Odnosno, onoliko koliko sam mogao doći do njihovih albuma s obzirom na to da su u pitanju bile 70-te.

Koliko Vas ima u bandu i jeste li svi profesionalni glazbenici? Mislim živite li samo od izvođenja glazbe ili imate još neke druge, stalne poslove?

- Bend čini sedam članova od kojih su neki samo profesionalni muzičari, a neki imaju i dodatne odnosno stalne poslove.

Kažu da ste jedini pravi tribute band ABBA-e. Jeste li popularni osim u našoj regiji i u svijetu? Gdje ste sve do sada nastupali i ima li neki nastup koji vam je baš ostao u sjećanju?

- Jedini pravi... To ostavljamo publici da odluči, ali ako tako kažu, onda jesmo. Nije prvi put da to čujemo i da budemo iskreni, puno nam to znači. Za razliku od većine tribute bendova, koji koriste matrice, u našem zvuku ih nema. Zvuk stvaramo s četiri instrumenta i četiri vokala. Sve je, što bi se reklo, organski (live). Iskreno, najpopularniji smo u Hrvatskoj, u kojoj često i nastupamo. Osim zemalja s EX YU prostora, nastupali smo 4 puta u Norveškoj, kao i dva puta u Švedskoj. Tamo smo prošli fenomenalno! Pogotovo je bio izazov svirati Šveđanima nešto što je njihovo i što je apsolutno njihov nacionalni ponos.

Ima puno interesa  iz  Amerike i Azije, kao i iz još nekih europskih zemalja. U najavi su i nastupi u Kini. Sve u svemu, svijet zna za nas.

Od nastupa kojih se rado sjećamo i često ih spominjemo izdvojili bismo:  EXIT Festival 2017; Belgrade Beer Fest 2009, 2014, solistički koncert u Hali Tivoli (Ljubljana), nastup u Areni Stožice (Ljubljana) pred 17.000 ljudi,  nastup na Bundeku pred oko 10.000 ljudi  i nezaboravne nastupe u Vintage Industrial Bar-u u Zagrebu.

Koliko dugo ste vježbali dok ste počeli izvoditi sve te silne pjesme? Vježbate li i danas prije nastupa?

- Vježbali smo mjesecima. Kada slušate muziku grupe ABBA, sve vam se čini lako i lijepo. Međutim, kada se bolje posvetite, shvatite da uopće nije tako lako. Vježbamo i dalje, ne baš pred svaki nastup, ali dovoljno često kako bismo uvijek bili u top formi.

Osim glazbe i koreografija, tu su i kostimi? Tko Vam ih šije, tko ih kreira? Koliko kostima u tijeku nastupa promijenite?

- Izbor kostima sami radimo, a šiju ih profesionalni krojači.

Što Dubrovčani u petak mogu očekivati na vašem nastupu?

- Pored predivne muzike, koreografije i kostima, kao što ste već rekli, zagarantiran je dobar provod. Prisjetit ćemo se najvećih hitova ove popularne grupe, plesati i naravno zajedno pjevati. Ponesite udobnu obuću i dobro raspoloženje, a za sve ostalo će se pobrinuti dobri stari hitovi grupe ABBA.


K. F.

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme
rock_salabahter_271217 (27)
LIFESTYLE
0      23|05|19 u 20:32
Dođite na Rock Šalabahter!
orlando0
LIFESTYLE
0      23|05|19 u 19:38
Kreativna Nikolina Farčić: 51,2 cm čistog čokoladnog užitka uz Orlandovu godinu
ledenice
LIFESTYLE
0      23|05|19 u 10:56
Konavoska vina i ledenice u nedjelju na Stradunu
kino_visija
LIFESTYLE
0      23|05|19 u 09:36
Ne znate koji film pogledati, Kinematografi Dubrovnik donose ovotjedni popis!
dubrovnik-riviera-film
LIFESTYLE
0      22|05|19 u 19:34
Promo-film TZ DNŽ osvojio prestižni Telly Awards

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne
komentara 0 23|05|19
Dođite na Rock Šalabahter! 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija