KULTURA
10.07.2018 u 11:49

Zvukovi kukaca – orkestar najmanjih u Prirodoslovnom muzeju

U Prirodoslovnom muzeju Dubrovnik 13. srpnja u 19 sati otvoriti će se izložba Hrvatskog prirodoslovnog muzeja pod nazivom Zvukovi kukaca – orkestar najmanjih. Autori izložbe su dr. sc. Iva Mihoci i Petar Crnčan.


komentara  0

U postavu izložbe Zvukovi kukaca – orkestar najmanjih pratiti će vas zvukovi iz prirode kojih se neki od vas sjećaju iz djetinjstva, a koje danas možemo čuti samo u čistim, netaknutim dijelovima prirode. Postav izložbe oplemenjuju marljivi pjevači po čijoj pjesmi mnogi od nas pamte ljeto, a u ovom našem zboru čut ćete još mnoge druge bučne pjevače.

Zvukovi su sjajno orkestrirani u kompozicijama koje je pripremio najpoznatiji bioakustičar na ovim prostorima Boštjan Perovšek te popraćeni modelima i modelima robotima kukaca koje je izradio akademski kipar Denis Kraković uz pomoć robotičara Branimira Tadića i Petra Crnčana. U Prirodoslovnom muzeju Dubrovnik, moći ćete uživati u bogatom fundusu Hrvatskoga prirodoslovnog muzeja sa preko 1200 raspjevanih kukaca – tako mali, a tako glasni.

Izložbu su financijski omogućili Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba i Ministarstvo kulture Republike Hrvatske te Grad Dubrovnik.


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija