KULTURA
07.07.2018 u 13:17

FOTO: U Dvoru održana velika završnica 11. festivala posvećenog Tinu Pattieri

Sinoćnjim velikim koncertom Dubrovačkog simfonijskog orkestra pod ravnanjem Noama Zura i sa solistima festivala, pred mnogobrojnom je publikom završeno jedanaesto izdanje Međunarodnog festivala opernih arija „Tino Pattiera“.


komentara  0

Najpoznatije operne arije velikih skladatelja, odnosno arije Verdijeve „La Traviate“, Mozartovog „Don Giovannija“, Bizetove „Carmen“, Rossinijevog „Seviljskog brijača“, Puccinijevih opera „La Boheme“, „Gianni Schicchi“ i „Turandot“, ali i „Male Floramye“ Iva Tijardovića privukle su građane i goste Dubrovnika, a za koncert se, doslovce, tražila karta više, pa se tako brojna publika našla i na skalinima i galeriji.

Kao solisti na koncertu nastupili su sopranistica Nikolina Pinko, redovna gošća Dubrovnika, dok su tenor Lucian Corchis i bariton Dimitris Tiliakos nastupili u Gradu po prvi put i oduševili mnogobrojnu publiku.

Festival se sastojao od četiri koncerta od čega je prvi bio posvećen Wolfgangu Amadeusu Mozartu, drugi koncert se održao u Dubrovačkim vrtovima sunca, a zatim je održan recital posvećen njemačkom liedu te ova velika završnica sinoć. Festival je organiziran uz podršku Grada Dubrovnika, Turističke zajednice grada Dubrovnika i Dubrovačkih vrtova sunca.


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija