POLITIKA
26.06.2018 u 20:11

Cvijeto Cvjetković - predsjednik županijskog HSU-a: u Hrvatskoj je 300 tisuća umirovljenika, a polovica ih živi u inozemstvu?

Hrvatska stranka umirovljenika DNŽ-e danas je u Mandaljeni održala izbornu skupštinu na kojoj je za predsjednika izabran Cvijeto Cvjetković, a za potpredsjednika Pero Memed i za potpredsjednicu Nada Veraja. Na izbornoj skupštini prisustvovao je i predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) Silvano Hrelja koji je iznio zanimljive podatke o stanju broja umirovljenika u Hrvatskoj kojih je 300 tisuća, a neki primaju i mirovine iz inozemstva.


komentara  0

- Zahvaljujem vam se na izboru i nadam se da vas ne ću razočarati. Zahvaljujući činjenici da sam pomagao gospodinu Gabričeviću, povjereniku u osnivanju ugašenih organizacija kao i novoformiranih imao sam priliku upoznati članove i nekako sam vidio u pojedincima među vama koji su voljni raditi bez traženja protuusluge, a posebno što je važno je to da su spremni timski raditi. HSU je specifična stranka i nemjerljiva naspram drugih, mi rješavamo probleme naših članova, ali i onih koji nisu članovi naše stranke odnosno onih koji pripadaju drugim političkim organizacijama  - kazao je novoizabrani predsjednik HSU-a DNŽ-e Cvijeto Cvjetković koji je nadodao kako oni predstavljaju ljude koji su u Hrvatskoj najbrojniji, najstariji, najsiromašniji i najugroženiji, posebno u zdravstvenom aspektu.

U nadzorni odbor izabrani su Vlaho Violić kao predsjednik, ali i članovi Odbora Zoran Ostojić, Andrijana Musulin, Marin Sambrailo i Ante Mandić. U radno predsjedništvo izabrani su predsjednica Olga Muratti, a za članove Dalibor Žderić iz Ploča i Siniša Bekić iz Metkovića.

- Želimo ostaviti dojam da se uz nas može dugoročno računati, jer su stigli i neki novi „motori“. Važno je popravljanje zdravstvenog i mirovinskog sustava. Mi smo više koncentrirani na ova dva sustava kao i socijalni sustav i više smo nego potrebni. Nijedna Vlada se nije potrudila raščistiti statističke podatke, na stranicama Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje može se vidjeti kako njih preko 94 tisuće umirovljenika živi od 500 kuna mirovine, a ukupno 300 tisuća umirovljenika prima do1500 kuna mirovine.

Da je ovo istina u Hrvatskoj bi svaki dan pet ljudi umrlo na cesti od gladi, mi smo toliko lijeni da ne želimo od ovih 300 tisuća umirovljenika odbiti 168 tisuća umirovljenika koji primaju prosječno 783 kune, koji te mirovine primaju u inozemstvu i ne žive u Hrvatskoj, oni te mirovine primaju u nekim drugim zemljama, a njih je preko 168 tisuća -  kazao je predsjednik HSU Silvano Hrelja koji je nadodao kako treba naći one prave ljude odnosno umirovljenike koji zaista primaju mirovine do 700 kuna i njima pomoći.


E. Jelić

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija