VIJESTI
14.06.2018 u 19:39

PANEL U LONDONU: prisutni izdvojili Dubrovnik kao primjer brojnim drugima kako upravljati destinacijom

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sudjelovao je u srijedu, 13. lipnja u Londonu na panelu „Suradnja i inovativna rješenja za održive gradove i sredine“ (Collaborative, Innovative Solutions for Sustainable Cities and Communities) koji je održan u sklopu summita „The Responsible Business Summit Europe“.


komentara  0

Na panelu koji se bavi društveno odgovornim upravljanjem i održivim  turizmom uz primjenu inovacija sudjelovali su još sveučilišni profesor i novinar te stručnjak za pitanja cruise turizma Thomas P. Illes i Gloria Guevara Manzo, predsjednica i glavna izvršna direktorica Svjetskog  turističkog i putničkog vijeća (World Travel & Tourism Council, WTTC), a panelom je moderirao ugledni novinar i poslovni savjetnik Jeremy Skidmore.

Gradonačelnik Franković predstavio je poteze koje je Grad Dubrovnik poduzeo u prvoj godini mandata ove gradske uprave s naglaskom na inovacijski projekt „Respect the City“, istaknuvši kako pozitivni učinci do sada primijenjenih rješenja postaju vidljivi. –„Osnovni cilj ovog projekta, jest transformacija Dubrovnika iz grada kojemu se turizam događa u grad koji odgovorno upravlja turizmom i njegovo pozicioniranje kao prepoznatog središta održivog turizma na području Mediterana.“

Pritom je gradonačelnik podsjetio kako je Dubrovnik prva lokalna uprava koja je otvorila dijalog s cruise društvima i krovnom organizacijom CLIA-om (Cruise Lines International Association) izloživši im  prijetnje koje veliki pritisci turističkih dolazaka imaju na kulturnu baštinu u povijesnoj, zaštićenoj sredini grada te druge srodne izazove. „Još je puno dodatnih koraka koje treba napraviti,  ali suradnjom s CLIA-om postigli smo jako puno u kratkom vremenu“, zaključio je gradonačelnik istaknuvši otvoreni i partnerski odnos s cruise tržištem kao osnovnu podlogu za uspješan rad na ovom polju. 

Gradonačelnik Franković naglasio je kako je za održivost turizma potrebno dobiti bezrezervnu podršku svih dionika u turizmu jer to je sigurna garancija da će Dubrovnik ostati na tom putu i kada u potpunosti završi proces primjene smjera u upravljanju koji je uspješno započeo.

Svi panelisti kao i ostali prisutni izdvojili su Dubrovnik kao primjer brojnim drugim, sličnim destinacijama koje se suočavaju s velikim brojem turista u destinaciji, a prevladao je zaključak kako su pozitivni koraci mogući ako postoji volja administracije.


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija