KULTURA
14.06.2018 u 09:56

Danas na HTV3 premijera dokumentarca o Ivu Dulčiću

U četvrtak, 14.lipnja na kanalu HTV3 u 20.45 sati bit će premijerno prikazan kratki 25-minutni dokumentarac posvećen dubrovačkom slikaru Ivu Dulčiću. U njemu se na neobičan način podsjeća na tog dubrovačkog slikara, čije je djelo nezaobilazno u hrvatskoj likovnoj umjetnosti XX. stoljeća. 


komentara  0

Naime, uz stotu obljetnicu Dulčićeva rođenja Družba „Braća Hrvatskoga Zmaja“ postavila je na slikarevu rodnu kuću u Lapadu spomen obilježje koje je osmislio i izradio kipar Ivo Jašić, kao posvetu prijatelju i učitelju. Jašić se intenzivno družio i radio s Dulčićem od 1967. do slikareve smrti, pomažući mu pri izradi brojnih mozaika u sakralnim i javnim objektima, kojima se Ivo Dulčić posvetio u posljednjem desetljeću života.

Dokumentarni film „Slovo po slovo...Dulčić“ prati izradu spomen obilježja od samog početka. Klešući u kamenu fragmente Dulčićevih vitraja i slika, Ivo Jašić se prisjeća dana provedenih s Dulčićem i onoga što mu je on govorio. Tako je nastala ova neobična priča o Ivu Dulčiću, kroz sjećanja 25 godina mlađeg kipara, kojemu je druženje i učenje od Dulčića u mnogočemu promijenilo život.

Scenarist i redatelj filma je Vedran Benić, a snimatelj i montažer Dominik Miljak.

Uz premijerno emitiranje u četvrtak, film će na HTV3 biti reprizno prikazan i u petak, 15.VI.2018. u 15.10 sati.


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija