KULTURA
12.06.2018 u 23:31

PERFORACIJE U LAZARETIMA - Sve četiri za jedno. Na rubu dodira i kaosa

Novi rad plesne umjetnice Ana Kreitmeyer, koji je večeras u sklopu festivala Perforacije izveden u Lazaretima, bavi se idejom koreografije kao zajedničkog mjesta susreta, te načinima (samo)organizacije koreografije kao mjesta rada, pregovora, zajedništva, ali i zamora, zastoja, odustajanja i otpora.


komentara  0

Ana Kreitmeyer je plesna umjetnica, izvođačica i autorica. Njezin interes za tijelo vidljiv je kroz različite prakse, od izvođačke do koreografske, od pedagoške do društvene. Od 2003. djeluje kroz kolektiv BADco. - najviše izvođački, ponekad koautorski i koreografski, ostvarujući niz predstava i drugih radova, performansa, simpozija, prezentacija, instalacija, predavanja, radionica. Autorica je predstava “Tamo vani i ovdje unutra”, “Prema Početku”,”Zastoji”,” KontAkt 1”,” Pijane šume” i kratke koreografije “Možda jednom”. Angažirana je u polju javnog djelovanja plesne scene u Zagrebu, dugi niz godina djeluje kroz upravna tijela strukovne udruge UPUH (Udruga plesnih umjetnika Hrvatske), a trenutno je u funkciji predsjednice udruge. Dio je inicijative "Autonomija plesu!". Certificirana je voditeljica ContaKids metode. Paralelno s radom u polju plesne umjetnosti stječe akademsko obrazovanje završenim Edukacijsko - rehabilitacijskim fakultetom u Zagrebu.

Autorica: Ana Kreitmeyer
Koreografija i izvedba: Petra Chelfi, Ivana Pavlović, Martina Tomić i Ana Kreitmeyer
Dramaturgija: Mila Pavičević
Prostor: Igor Pauška
Glazba: Hrvoslava Brkušić
Vizualno oblikovanje: Igor Pauška
Kostimi: sve zajedno
Naslovna fotografija: Igor Pauška

Projekt je nastao u korpodukciji s festivalom Perforacije i u suradnji s Teatrom &TD, Udrugom plesnih umjetnika Hrvatske, Art radionicom Lazareti i i Wiesenburg-Halle iz Berlina, a podržan je od Ministarstva kulture RH Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba i Grada Dubrovnika.

Program Perforacija u Dubrovniku dio je djelovanja Mreže izvedbenih umjetnosti, uz podršku zaklade Kultura Nova.


dubrovniknet team FOTO: Vedran Jerinić

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija