LIFESTYLE
10.06.2018 u 08:49

Vlaho Bogoje: Stigao je sms i zaputio sam se u Kijev na finale Lige prvaka

“Evo karata”, stigao je SMS niti čitava tri dana prije početka utakmice. Vremena za pretjerano uzbuđivanje nije bilo jer je trebalo osmisliti način kako se pojaviti na olimpijskom stadionu u Kijevu 26.05. u 21:45 po lokalnome vremenu. Uostalom, planiranje putovanja u zadnji čas je valjda jedini način putovanja koji poznajem. 

Napisao: Vlaho Bogoje


komentara  0

Uputio sam se autom do Zagreba, kombijem do Venecije i naposlijetku, avionom do Kijeva. Ako se samo mala sitnica ispriječi, šanse da stignem na početak utakmice drastično se smanjuju. Kako to obično i biva u takvim okolnostima, avion je kasnio s polijetanjem dobrih sat vremena, a moj kronični nedostatak sna na životu je održavao maleni dvogodišnji Ukrajinac čije vrištanje tijekom cijelog leta ne mogu zaboraviti niti uz najbolju želju.

Srećom, pilot je stisnuo gas, a mene je na kijevskom aerodromu dočekao vozač kojeg su Pasko I Ivan angažirali da me odvede do hotela, a potom i do mjesta sastanka blizu stadiona. Inače, njih dvojica su “glavni krivci”  za organizaciju i realizaciju ovog nezaboravnog puta!

Napokon, nalazimo se ispred stadiona, karte su uz određene poteškoće ipak u džepu pa nam preostaje  samo ući i uživati u spektaklu koji slijedi. Odmah po ulasku u hodnik stadiona, čula se glasna pjesma Liverpoolovih navijača, a po dolasku na svoje mjesto, pomislio sam kako su barem dvije trećine stadiona u crvenoj boji. Simpatizeri obaju klubova bili su izrazito raspoloženi, a ja sam osjećao neopisivo olakšanje i sreću što smo uspjeli stići na vrijeme i što napokon mogu svjedočiti jednom od najvećih sportskih događaja.

Kada je Dua Lipa svojim posljednjim hitom koji mi se vrtio po glavi još od autoceste Split-Zagreb, otvorila službeni program finala, pomislio sam “to je to, sve se poklopilo, Liverpool ide po titulu”! Nakon što su 2cellosi izveli himnu Lige Prvaka, sve je bilo spremno za početak! Redsi su, nošeni gromoglasnom pjesmom s tribina krenuli furiozno i sve je u prvih dvadeset minuta mirisalo na pobjedu i slavlje do jutra! A onda, uslijedilo je najbizarniji slijed događaja ikad viđenih u finalima Lige Prvaka.

Ramos je mesarski poslao Salaha na rentgen, što je promijenilo čitavu atmosferu na stadionu, te momentum na samome terenu. Zatim je Karius najvećom greškom koju moderni nogomet pamti prouzrokovao dvije do tri sekunde potpune tišine. 60 000 navijača na tribinama, a bome i dobar dio igrača na terenu bio je potpuno zbunjen onim što vidi. Čekao sam nekakvu povoljnu reakciju suca Mažića, no kada sam ugledao Luku Modrića kako slaveći s uzdignutim rukama trči svojim suigračima, bilo je jasno kako će srpski sudac poslati igrače na centar.

I kao da to nije bilo dovoljno, Bale je u drugom dijelu postigao najljepši pogodak u povijesti finala Lige Prvaka, a Karius je još jednom kardinalnom pogreškom pokazao kako nije najveći kalibar vratara i otklonio svaku sumnju u pobjedu Real Madrida. Nakon toliko muke, pređenog puta, manjih i većih problema, da uslijedi ovakav antiklimaks?! Pa jel' moguće??? Iako sam neko vijeme bio neutješan, doživljaj čitave večeri bio je sjajan i zaista je nešto što se čovjeku ureže u pamćenje.

Iako sam u Kijevu proveo premalo vremena da bih davao nekakve opsežne recenzije, ipak sam uspio uhvatiti energiju i vibru kojom grad obiluje. Ljudi su veoma uslužni i ljubazni iako je bilo i onih koji su ovaj događaj i veliki broj turista u gradu pokušali iskoristiti kako bi iskamčili koju stotinu, dvije eura viška. Zanimljiv je bio način sporazumijevanja s lokalnim stanovništvom koje najčešće priča ruski pa tek onda ukrajinski, a engleski tek u tragovima… Tako nekako i teče razgovor, ja njima na hrvatskom, oni meni na ruskom, pa ako ne ide, na ukrajinskom… Do faze sporazumijevanja “rukama i nogama u pravilu nije dolazilo”. Što se tiče gastronomije, samo ću reći kako je sva hrana koju sam probao bila jako ukusna i poprilično jeftina.
Sve u svemu, nekoliko nezaboravnih dana u Kijevu u kojeg bih se sa zadovoljstvom vratio prvom prilikom!KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija