SPORT
05.06.2018 u 14:01

RKHM Dubrovnik predstavio novog trenera - Silvija Ivandiju

Predstavnici Rukometnog kluba hrvatske mladeži Dubrovnik održali su danas konferenciju za novinare u palači Sponza. Povod „presice“ bio je završetak natjecateljske godine 2017/18, odlazak na međunarodne turnire u Njemačku i Italiju, i predstavljanje novog trenera prve momčadi  Silvija Ivandije te planovi za sljedeću godinu.


komentara  0

Silvio Ivandija, preuzeo je trenersku poziciju RKHM Dubrovnika od Ante Lagatora, koji je s Antoniom Lončaricom nakon odlaska Zlatka Saračevića vodio klub do kraja sezone u južnoj skupini Prve hrvatske lige. Ivandija je bivši hrvatski reprezentativac, osvojio je zlatnu mjedalju na Mediteranskim igrama u Bariju 1997. godine, nosio je dres Osijeka, Zameta, Celja, Zagreba, Prata i Trsta.

Kao trener u Italiji je s Triesteom osvojio duplu krunu, a u BiH je s Izviđačm iz Ljubuškog bio prvak, radio je i u Kataru, a u Hrvatskoj je vodio Osijek, Medveščak, Karlovac, Dubravu, Varaždin, ŽRK Lokomotivu, te PPD Zagreb.

Na reprezentativnom planu bio je trener hrvatske muške kadetske reprezentacije s kojom je na pet natjecanja osvojio 4 medalje. Bio je trener i hrvatske ženske juniorske reprezentacije, te katarske reprezentacije. Također je bio i pomoćnik bivšem izborniku hrvatske reprezentacije Slavku Goluži na svjetskom prvenstvu u Kataru.

"Želja mi je napraviti korak naprijed, te uvesti RKHM Dubrovnik u Premijer ligu.", istaknuo je između ostaloga Ivandija na predstavljanju u Sponzi.

Dopredsjednik kluba Ivo Dragić i trener Sven Krile, osvrnuli su se na prošlu sezonu te istaknuli kako je RKHM Dubrovnik nastupao sa sedam momčadi u Hrvatskim ligama, odigrane su 152 utakmice, momčadi su prešle 29.000 kilometara, u natjecanjima je sudjelovalo 107 igrača, a treninge provodilo pet trenera s licencom HRS-a. Klub je provodio školu rukometa u 4 škole - Lapad, Ivan Gundulić, Marin Držić i Župa, a u planu su Konavle i Mokošica te otvaranje ženske sekcije. Organizirani su i međunarodni turniri za mlađe uzraste Bruno Glanz i Dubrovnik open, a klub je sujelovao i u više humanitarnih akcija.

Pred RKHM Dubrovnikom su još tri akcije - eko akcija na Lokrumu i sudjelovanje na turnirima u Bad Homburgu u Njemačkoj i Teramu u Italiji.


dubrovniknet team / FOTO: Vedran Jerinić

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija