POLITIKA
04.06.2018 u 20:57

Je li HDZ-a na juga Hrvatske lojalan Plenkoviću ili...?

Inicijativom predsjednika Vlade, Andreja Plenkovića, na sastanku Predsjedništva HDZ-a, razriješeni su dužnosti kritičari njegova rada, politički tajnik Davor Ivo Stier i međunarodni tajnik Miro Kovač. Na njihova su mjesta imenovani Lovro Kuščević i Davor Božinović.   


komentara  1

Smijenjeni tajnici ostaju u HDZ-u, a o svom budućem angažmanu će, kazao je Stier, veoma skoro upoznati medije i javnost. Pretpostavlja se već dulje vrijeme, kako je njegova ambicija preuzimanje vodstva stranke uz potporu članova koji nisu zadovoljni politikom kakvu vodi Andrej Plenković. Do velikog raskola je u stranci došlo, podsjetimo, u trenutku donošenja Istanbulske konvencije čije je usvajanje Plenković uspio progurati, ali uz veliki otpor nekolicine veoma istaknutih HDZ-ovaca.

Je li riječ o struji HDZ-a koja će podržati smjer kojim je u obračunu s Vladom krenula predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, tek će se vidjeti. Ne čini se baš slučajnošću njeno podilaženje djelovanju MOST-a, tim više što je Stier bio oštri protivnik prekidanju koalicije s Božom Petrovim.

I, na kraju, jedino je pitanje koliko će se i kojih gradskih i županijskih odbora HDZ-a odrediti za Plenkoviću struju, a koliko njih za konzervativniju, Stierovu.


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
   

del.boy 04.06.18 u 21:43
plenki bu zavrsil kao i svaki njegov prethodnik sem Franceka a to je noga u tur i marginalizacija... jedina mu je sreca sto ce kao i svaki od njih biti zbrinut za 3 zivota

Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija