VIJESTI
16.05.2018 u 09:53

VIDEO/FOTO: Energetskom obnovom lapadska škola uštedit će i do 90 posto struje koju sad troši

Kratkom svečanošću obilježeno je jutros potpisivanje ugovora za radove na energetskoj obnovi Osnovne škole Lapad između gradonačelnika Grada Dubrovnika Mata Frankovića i predstavnika izvođača radova, zajednice ponuditelja Capitalis d.o.o. Projekt energetske obnove OŠ Lapad prvi je projekt u obrazovanju na području Grada Dubrovnika koji se sufinancira sredstvima Europskih fondova. Ukupna vrijednost projekta iznosi 7,6 milijuna kuna, a veći dio ukupnog iznosa sufinanciran je EU sredstvima i to u  omjeru: 2,7 milijuna kuna od strane Ministarstva graditeljstva, 2,45 milijuna kuna od strane Ministarstva regionalnog razvoja, dok Grad Dubrovnik u investiciji sudjeluje iznosom 2,45 milijuna kuna vlastitih sredstava.


komentara  0

Radovi uključuju kompletnu izolaciju vanjske ovojnice, potpunu izolaciju krovišta i vanjskih zidova, zamjenu 99 vanjskih otvora i 6 vrata, ugradnju termostatskih ventila na 171 radijator te zamjenu postojeće rasvjete LED tehnologijom.

Cilj samog projekta je ostvariti energetsku obnovu zgrade OŠ Lapad kojom će se postići značajne energetske uštede od gotovo 90,75% što znači jednako toliko smanjenje energetske potrošnje energije te smanjenje emisije CO2. Putem predloženog projekta zgrada Osnovne škola Lapad će iz energetskog razreda C preći u najviši energetski razred A+. Realizacijom projekta će se omogućiti znatno bolji i kvalitetniji uvjeti za rad, ali i boravak učenika u samoj zgradi kao i 90% manji troškovi za energetsko funkcioniranje objekta, a samim time i značajna financijska ušteda.

Inicijalna EU sredstva su odobrena u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja“ koji je raspisalo Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja, a koji se sufinanciraju iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Današnji dan uistinu je poseban za lapadsku školu jer je kako nas je izvijestila ravnateljica Mirjana Kaznačić ova škola upravo danas postala Europska eko škola. Čestitamo lapadskim osnovcima i njihovim nastavnicima.

Učenici su ovim povodom izveli prigodni program. Bilo je tu i pjesme i plesa, a gradonačelnik je istaknuo kako lapadsku školu čeka još jedno iskušenje, naime tijekom gradnje PZ Montovjerna u ovoj zgradi morat će se smjestiti svi učenici iz područne škole.


K.Fiorović

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija