VIJESTI
16.05.2018 u 08:26

Tvornica električnih automobila i skutera uskoro u Kuli Norinskoj

Mala općina Kula Norinska, s oko 2000 stanovnika, dva milijuna kuna izvornih prihoda i nedovoljno razvijenim gospodarstvom, pred velikim je promjenama. U to mjesto na desnoj obali Neretve, udaljeno nekoliko kilometara od Metkovića, kineski investitor Karl Soong i zadarski poduzetnik Mladen Ninčević preko svoje tvrtke Green Tech Group zajedno, čini se, ulažu u tvornicu električnih automobila i skutera namijenjenih tržištima srednje i istočne Europe, javlja poslovni.hr


komentara  0

"Ukupnu vrijednost tih investicija u ovom trenutku je nemoguće predvidjeti, jer se projekt radi u višegodišnjim fazama, tako da ne možemo znati što će se sve razvijati u budućnosti. Za  početak je to proizvodnja električnih auta i skutera, a sutra može biti bilo što, pa ta investicija nakon završene treće faze može biti i višestruko veća od 100 milijuna eura. U prvoj fazi zaposlit ćemo do 50 ljudi, poslije 500, možda čak i više, ovisno o potrebama i vrsti proizvodnje", rekao je za poslovni Nikola Krstičević, načelnik općine.

Investitori u poslovnu zonu Nova Sela potpisali su s općinom Kula Norinska 16 milijuna kuna vrijedan ugovor o prodaji 53 hektara zemljišta, nakon provedenog javnog natječaja. Projekt izgradnje tvornice će se odvijati u tri faze, planirane kroz narednih deset godina. U tom bi razdoblju investitor trebao uplatiti ugovoren iznos od 16 milijuna kuna, koje će općina potom uložiti u infrastrukturu. Planirano je da Soong i Ninčević ulože u projekt 100 milijuna eura, a možda i više. Zanimljivo je da, unatoč tako navodno velikoj planiranoj investiciji, predstavnici tvrtke Green Tech Group nisu od Vlade tražili status strateškog investitora, što bi im donijelo razne pogodnosti. 


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija