VIJESTI
15.05.2018 u 13:36

Položeni vijenci u spomen na hrvatske žrtve u borbi za slobodu i nezavisnost

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sa zamjenicom Jelkom Tepšić i gradskim vijećnikom Blažom Pezom te zamjenica župana Žaklina Marević, zajedno sa v.d. pročelnicom Upravnog odjela za društvene djelatnosti Jelenom Dadić i v.d. pročelnikom Upravnog odjela za poslove Župana i Županijske skupštine Nikolom Babićem danas su položili vijence kod Spomen-križa na Boninovu i na Domobranskom groblju u Gospinom polju. Riječi molitve komemoracije na Boninovu vodio je don Marijan Slukan, a molitvu na Domobranskom groblju fra Stanko Dodig.


komentara  2

Domaćin komemoracije povodom Dana spomena na žrtve Bleiburga i Križnog puta je Udruga Hrvatski domobran Dubrovnik, a i ove je godine počast odana polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća i te molitvom.


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
   

Lapademoj 15.05.18 u 22:56
Izražavajući tisućljetnu nacionalnu samobitnost i državnu opstojnost hrvatskoga naroda, potvrđenu slijedom ukupnoga povijesnoga zbivanja u različitim državnim oblicima te održanjem i razvitkom državotvorne misli o povijesnom pravu hrvatskoga naroda na punu državnu suverenost, što se očitovalo ... u uspostavi temelja državne suverenosti u razdoblju drugoga svjetskog rata, izraženoj nasuprot proglašenju Nezavisne Države Hrvatske (1941.) u odlukama Zemaljskoga antifašističkog vijeća narodnog oslobođenja Hrvatske (1943.), a potom u Ustavu Narodne Republike Hrvatske (1947.) i poslije u ustavima Socijalističke Republike Hrvatske (1963. – 1990.) ... itd.

   

Spica skandela 15.05.18 u 18:02
Nema cvijeća za antifašiste i partizane. Samo za domobrane. Ima bit da nam je bilo lijepo pod talijansko-ustaštom čizmom.

Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija