VIJESTI
14.05.2018 u 17:58

Inicijativa 'Istina o Istanbulskoj': počeli s prikupljanjem potpisa u Dubrovniku, nemaju još odobrenje za javne površine

Referendumska inicijativa Narod odlučuje, započela je s prikupljanjem potpisa za pokretanje referenduma, a na njihovim web stranicama pobrojane su lokacije na kojima građani mogu dati svoj potpis za inicijativu, među kojima su mnoge ispred crkava i samostana na području i naše Biskupije. Međutim, Biskupija nam je priopćila kako je organizatorima odgovorila da izdavanje dozvola nije u njihovoj nadležnosti, te da za korištenje javnih površina ispred crkava, moraju tražiti odobrenje Grada. Grad im također nije još uvijek odobrio javne površine, stoga su organizatori inicijative danas postavili jedan štand u prostoru jednog trgovačkog centra.

 


komentara  2

Građanska inicijativa „Istina o Istanbulskoj“ i građanska inicijativa „Narod odlučuje“ obratili su se Biskupskom ordinarijatu u Dubrovniku moleći dozvolu za prikupljanje potpisa ispred crkava na području Dubrovačke biskupije vezano uz aktivnosti koje provode: prikupljanje potpisa za referendumsku inicijativu o otkazivanju Istanbulske konvencije i prikupljanje potpisa kako bi se proveo referendum vezan za promjenu izbornog sustava. Potpise bi prikupljali od 13. do 27. svibnja.

Iz Biskupskog ordinarijata odgovoreno im je 23. travnja (GI „Istina o Istanbulskoj“) i 2. svibnja (GI „Narod odlučuje“) sljedeće: „Vezano uz Vašu zamolbu za korištenje prostora ispred crkava, ti su prostori uglavnom javne površine. Zato Dubrovačka biskupija nije ta koja vam za takvo što treba dati dozvolu, nego su to gradovi i naselja, odnosno lokalna samouprava. Ako je riječ o površinama koje su u vlasništvu Dubrovačke biskupije ili njoj podložnih pravnih osoba mi se, u načelu, takvim stvarima ne protivimo, osim ako bi bila riječ o nečemu što bi bilo u suprotnosti s Katoličkom Crkvom i njezinim naučavanjem i protivno zakonima Republike Hrvatske.“

Važno je istaknuti kako poslanje Crkve nije regulirati pravne odnose u društvu te kako u njenoj nadležnosti nije organizacija niti provođenje ovakvih referendumskih inicijativa.

Što se tiče Grada odgovorili su nam kako su od njih organizatori zatražili lokacije, te su ih iz nadležnog upravnog odjela zamolili da dodatno preciziraju svoj zahtjev, odnosno da identificiraju javne površine, a kojima gospodari Grad Dubrovnik, kako bi iz Grada mogli što žurnije odgovoriti.

Međutim, organizatorima inicijative se očito žuri te su tako odlučili već postaviti jedan štand u Vukovarskoj ulici na ulazu u supermarket Tommy.


L. Pavlović

KOMENTARI / Komentiraj
   
   

Lapademoj 15.05.18 u 23:02
Ova "Istina o Istanbulskoj" i "Narod hr odlučuje“ su čiste sektaške manipulacije. Ovo oko izbornog zakona još nekako, iako je za Dubrovnik taj prijedlog jako loš.

   

Spica skandela 15.05.18 u 17:58
Da ja stavim štand bez dozvole odma bi mi napisali kaznu. Ovo najbolje pokazuje u kakvoj državi živimo i kako izgleda viđenje prava i pravde od strane spodoba koji sebe stavljaju iznad zakona. Pizda tko potpiše.

Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija